Εντάλματα σύλληψης για τον «Big Mac» και την παρέα του

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχουν μπει ακόμα δύο πρόσωπα, τα οποία προέκυψαν μέσα από τις χιλιάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τον γνωστό μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας Γιάννη Μπουρούση, αλλά και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Αντώνη Αγγελόπουλο, για τους οποίους η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, στο πολυσέλιδο πόρισμά της, ζητούσε να σχηματιστούν αυτοτελείς δικογραφίες.

 

Επισημαίνεται ότι ο γνωστός μπασκετμπολίστας έχει καταγραφεί να συνομιλεί με τον μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη και, αφού χαρακτηρίζει με ανάρμοστο τρόπο τους ιδιοκτήτες της ομάδα του «βλάκες», λέει: « Κύριε Μάκη, μόνο ότι τελείωσε το φάρμακο να ξέρετε!», για να του απαντήσει εκείνος ότι «εντάξει, αγορίνα μου, θα σου φέρω εγώ».

 

Λόγω αυτού του διαλόγου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο γνωστός αθλητής έχει διαπράξει το αδίκημα της «παράβασης του νόμου περί ντόπινγκ αθλητών». Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα αναμένεται να κληθεί ο Γιάννης Μπουρούσης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον αποκαλυπτικό του διάλογο με τον Μάκη Ψωμιάδη.

 

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής διαψεύδει τα πάντα μέσω επίσημης δήλωσής του. Τονίζει ότι ουδέποτε πήρε απαγορευμένες ουσίες, ότι ο διάλογος με τον Μάκη Ψωμιάδη παρερμηνεύτηκε, ενώ ζητά «συγγνώμη» απ' όλους όσοι εθίγησαν.

 

Ανάλογη τύχη με τον Μπουρούση αναμένεται να έχει και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Αντώνης Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει καταγραφεί να συνομιλεί με τον μεγαλοπαράγοντα της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη.

 

Επισημαίνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για τον αστυνομικό, ενώ η Εισαγγελία της Αθήνας διερευνά εάν έχει διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

 

Την ίδια στιγμή εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση. Αναλυτικά οι πέντε καταζητούμενοι είναι οι εξής: Μάκης Ψωμιάδης (ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλα), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), Γιάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος της ΕΠΟ) και Βασίλης Γιωρτσάκος (παράνομος μπουκμέικερ).

 

Σημειώνεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι -πλέον- αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, του παράνομου στοιχήματος και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό το αδίκημα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι οι πέντε αναζητήθηκαν από την Αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν και γι' αυτό εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

 

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο σε μία από τις τρεις ομάδες της οργάνωσης, θα ελεγχθεί από την Εισαγγελία και για την υπόθεση του ντόπινγκ αθλητών, αλλά και για το αδίκημα ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης για ιατρική χρήση, με αφορμή τον διάλογό του με τον Γιάννη Μπουρούση καθώς και άλλες συνομιλίες του, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Σε κάποιες εξ αυτών συνομιλεί και με έναν πρώην πρόεδρο μεγάλης ομάδας, σχολιάζοντας τη μειωμένη απόδοση της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου και αποδίδοντάς τη στο «ότι δεν έδωσαν φάρμακα» στους ποδοσφαιριστές.

 

Επισημαίνεται ότι οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος κάθε ημέρα όλο και πληθαίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κάτοικος νησιού πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε ότι έχει πέσει θύμα του κυκλώματος, υποστηρίζοντας ότι τα πέντε χρόνια που έπαιζε παράνομο στοίχημα έχασε 200.000 ευρώ.

 

 

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Αχιλλέας Μπέος

 

Με χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ FM ο συνήγορος υπεράσπισης του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, τόνισε ότι ο εντολέας του είναι αθώος και δεν έχει σχέση με όσα του αποδίδονται. «Αρνείται κάθε κατηγορία. Θα τις αντικρούσει μία προς μία» τόνισε ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου για τις κατηγορίες εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ επιφυλάχθηκε να μπει σε λεπτομέρειες όταν θα λάβει όλα τα έγγραφα. Παράλληλα, ο δικηγόρος του αφεντικού του Ολυμπιακού Βόλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει ακόμα όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και γι' αυτόν τον λόγο δεν έχει στη διάθεσή του τον απαιτούμενο χρόνο για να τα μελετήσει.

 

 

Βάσω Παλαιού

 


 

Μπλεγμένος πρόεδρος ΕΠΣ

 

Και την ΕΠΟ φαίνεται ότι αγγίζει το μεγάλο σκάνδαλο που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο με τους στημένους αγώνες, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», εμπλέκεται και πρόεδρος Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Νότιας Ελλάδας. Ο παράγοντας του ποδοσφαίρου θεωρείται από τα ενεργά μέλη της «παράγκας» με τους στημένους αγώνες και το παράνομο στοίχημα, που είχαν οργανώσει την τελευταία τετραετία πρόεδροι σωματείων, μεγαλοπαράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και μάνατζερ. Το νέο πρόσωπο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε επαφές με μεγαλοπαράγοντες και διαιτητές που βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορουμένους, και ποντάριζε μεγάλα χρηματικά ποσά σε παράνομα πρακτορεία του εξωτερικού, μέσω Διαδικτύου. Η εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου, που ερευνά τη νέα «παράγκα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μελετά τα στοιχεία της UEFA και της Αστυνομίας και αναμένεται να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις στον νησιώτη πρόεδρο αλλά και σε άλλα πρόσωπα, που δεν αναφέρονται στην πρώτη δικογραφία της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

 

Γιώργος Μεστός

 

 


 

Οι καυτές συνομιλίες και το στοίχημα των διεθνών

Ολα τα ονόματα και οι κατηγορίες εναντίον τους που αναφέρονται στη δικογραφία για τα «στημένα»

 

Ολα τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, με διάταξη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένης Ράικου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της φετινής πρωταθλήτριας ομάδας της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος. Στην ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται συνομιλίες, οι οποίες καταγράφηκαν από τις δικαστικές Αρχές σε συνεργασία με την ΕΥΠ, του προέδρου του Ολυμπιακού κυρίως με τον συγκατηγορούμενό του, πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

 

Σε μία εξ αυτών οι δύο άνδρες συνομιλούν πριν από τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού που θα διεξαγόταν στις 20 Φεβρουαρίου και ο Αχιλλέας Μπέος ακούγεται να λέει στον Βαγγέλη Μαρινάκη να «προστατέψει τους δύο διαιτητές» του αγώνα. Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί ξανά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και του λέει χαρακτηριστικά «πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις το μαχαίρι στον λαιμό του Πιλάβιου την Κυριακή να τον βάλει έστω και ως τέταρτο... Μην τους περάσει, ρε παιδάκι μου, είναι σημαντικό για σένα αυτό»

 

Ακόμη, στη μακρά λίστα, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 68 ονόματα, των κατηγορουμένων αναφέρονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρόεδροι ΠΑΕ, νυν και πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές, μπούκερ, παίκτες στοιχήματος και ένας δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Πρόκειται για τον Θανάση Κανελλόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει τα ίδια αδικήματα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ έχει καταγραφεί να συνομιλεί κυρίως με τον Αχιλλέα Μπέο. Σε έναν από τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρονται να συζητούν για το ποιους παρατηρητές θα βάλουν στον αγώνα (πιθανόν μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου, στις 13 Φεβρουαρίου 2011, ο οποίος έληξε 1-2 ). Επίσης αίσθηση προκαλεί και η αναφορά του ονόματος του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται μέσω γραπτού μηνύματος να ποντάρει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Επίσης γίνεται αναφορά και στον παίκτη του Αρη, Κώστα Μενδρινό, οποίος σε συνομιλία του με τον Ανδρέα Δημόπουλο προτίθεται να ποντάρει 15.000 ευρώ ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κάνει τη σέντρα στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

 

Σύμφωνα με τον διάλογό τους, το σχέδιο ήταν να πιάσει ο Νέρι Καστίγιο τον φίλο του, από τη κοινή τους θητεία στη Μάντσεστερ Σίτι, Κάρλος Τέβες, ώστε να υπάρξει συνεννόηση για να κερδίσει ο Αρης τη σέντρα του αγώνα. Τελικά η προσπάθεια του ποδοσφαιριστή του Αρη να κερδίσει τη σέντρα δεν είχε αίσιο τέλος, αφού τελικώς τη σέντρα έκανε η Σίτι. Για την ιστορία, η απόδοση γι' αυτό ήταν στο 1,90.

 

Ακόμη, οι κατηγορούμενοι για τους οποίους δόθηκε χθες το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους από την Εισαγγελία είναι:

 

- Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το οποίο επίσης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και της δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος οι: Θωμάς Μητρόπουλος, πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω, Ιωάννης Κομπότης, μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Σπύρος Καλογιάννης, μεγαλομέτοχος της Κέρκυρας, Αντώνης Μανίκας, Ευάγγελος Κιοτζένης, διαιτητής, Αγγελος Τραυλός, μάνατζερ, Γεώργιος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, ποδοσφαιριστής, Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής, Τάκης Γιαννόπουλος, μάνατζερ του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Μποροβίλος, πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίπολη, Δημήτρης Μπάκος, εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Τρίπολη, Ιωάννης Ναυρινιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Αετός Σκύδρας, Βασίλειος Αδαμάκης, πρόεδρος Εθνικού Αστέρα, Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Ηλιούπολη,Αθανάσιος Γιάχος, διαιτητής, Δημήτρης Λυμπαντσής, πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρα, Περικλής Αδαμαντίδης, προπονητής, Παύλος Δήμου, ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Σπάρταλης, ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαλαμαστράκης, ποδοσφαιριστής, Χοσέ Λουίς Ρέγιες, ποδοσφαιριστής, Μαρσέλο Γκούντμαν, ποδοσφαιριστής, Ιωάννης Τσιγιάννης, Δημήτρης Καλόπουλος, διαιτητής, Σπυρίδων Τρύφωνας, διαιτητής, Ακης Πάσσαρης, Γεώργιος Χριστοβασίλης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα, Γεώργιος Γρηγορόπουλος, Κώστας Χρυσοχοΐδης και Ιωάννης Σπάθας, διαιτητής.

 

- Κατηγορούμενοι επίσης για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση είναι οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Ελενα Νεούζα-Θεοσόγλου, Ζοσέ-Λαορένσο, Λουκάς Αποστολίδης, ποδοσφαιριστής, Γιώργος Πράττος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Τσιγιάννης, Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μουστάκας, Ανθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμανής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Χαβενετίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Βαγγέλης Δήμου, Σταμάτης Φασουλής, Μανόλης Αρβανιτάκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Λυράκης, τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας, Σάββας Παντελίδης, προπονητής, Χρήστος Σφήκας, Νικόλαος Θεοχαρίδης, Λεωνίδας Παπασταθόπουλος, Ιωάννης Καλυβίτης, Κωνσταντίνος Μενδρινός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννενα, Δημήτρης Βίλλας, Μιχαήλ Τζιβελέκης, Μιχαήλ Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μάριος Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθανάσιος Κωστουλέας.

 

Βάσω Παλαιού

 

 


 

Πλοκάμια και στην Αλβανία!


Ακόμα και στην Αλβανία είχε φτάσει η χάρη των κατηγορουμένων για το «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων. Ενα από τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, σε συνομιλία του με τον διαβόητο βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, αποκαλύπτει τη δράση τους και στη γειτονική χώρα. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσακογιάννης (Γ) διατηρούσε, όπως φαίνεται και από τις συνομιλίες, φιλική σχέση με τον Αλκέτ Ριζάι (Α) που είναι έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών. Στην τηλεφωνική τους συνομιλία στις 28 Μαρτίου 2011, μεταξύ άλλων, ανέφεραν:

«... Α: Προχτές έπαιρνα με την Αλβανία, ρε φίλε, να το έπαιζες μονό γιατί έχω έναν ξάδερφο εγώ εκεί και τον είχανε...

Γ: Ο Μπάρμπα; Ο Μπάρμπα είναι ο Μπάρμπα.

Α: Όχι, ρε παιδί μου, όχι αυτός.

Γ: Ο Μπάρμπας ποιος είναι ο Μπάρμπας;

Α: Ναι, καλό παιδί είναι. Αυτός που σου είπα τότε που μίλησες.

Γ: Ναι, ναι. Για πες.

Α: Με την Αλβανία να το είχες παίξει γιατί δεν είχα εγώ. 20.000 να το είχες παίξει.

Γ: Ναι, τέλος πάντων. Τι να σου εξηγήσω τώρα.

Α: Το ξέρω, φίλε μου...».

 

Ο Γιώργος Τσακογιάννης, ωστόσο, εκτός από τις «καλές» σχέσεις που διατηρούσε με ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου, είχε διασυνδέσεις ακόμα και με... την Ελληνική Αστυνομία. Στο εισαγγελικό πόρισμα περιλαμβάνεται συνομιλία του προέδρου της Ηλιούπολης με αστυνομικό διευθυντή στην Πάτρα. Στον διάλογο γίνεται αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο και πρόεδρο της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, για τον οποίο ο Γιώργος Τσακογιάννης αναρωτιέται «ο κόσμος εκεί δεν τον κράζει, τι γίνεται;», για να του απαντήσει ο αστυνομικός «τον έκραζαν, έβραζαν επάνω, αλήτη Κούγια, έβριζε ο κόσμος όλος». Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός διευθυντής «συμβουλεύει» τον Γιώργο Τσακογιάννη να «προσέχει τις παρέες του», για να τον καθησυχάσει ο Τσακογιάννης ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί τους και να τον επιπλήξει διότι τον «προσβάλλει που του το λέει μόνο».

 

 


 

Εκτός θρύλου ο Μπουρούσης

 

Οι αποκαλύψεις για το «φάρμακο» που αφορούν τον Γιάννη Μπουρούση και το διάλογο του με τον Μάκη Ψωμιάδη έχουν κάνει έξω φρενών όλους στον Ολυμπιακό. Από τους φιλάθλους και τον Ντούσαν Ιβκοβιτς μέχρι, πολύ περισσότερο, τους ιδιοκτήτες της ομάδας, αδερφούς Αγγελόπουλους. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση και πίκρα για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο διεθνής σέντερ προς εκείνους, και η αποπομπή του από το Λιμάνι είναι θέμα χρόνου.

Ενδεχομένως αυτό να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καν να χρειαστεί η καταβολή της συμφωνηθείσας -βάσει συμβολαίου- αποζημίωσης, που φτάνει στις 200.000 ευρώ. Αίτημα να υποβληθεί άμεσα σε έλεγχο ντόπινγκ ο Γιάννης Μπουρούσης κατέθεσαν από κοινού ο παίκτης και η ΕΟΚ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, αν και έχει μεσολαβήσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα από τον επίμαχο διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

 

 


 

Μαρινάκης: «Ούτε μας αφορά ούτε μας αγγίζει»

 

Για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του συλλόγου, Λιούμπομιρ Φέισα, δήλωσε: «Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά ούτε μας αγγίζει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα. Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης τον Φλεβάρη συνεχίζουν και τώρα». Στην παρουσίαση και νωρίτερα στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έδωσε το «παρών» και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης. Ο 27χρονος αμυντικός -όπως και την Πέμπτη- διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως δεν στοιχημάτισε σε αγώνα της ομάδας του ούτε σε κάποιον αγώνα που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους «ύποπτους». Η διοίκηση του συλλόγου δείχνει να τον στηρίζει και να τον υπολογίζει κανονικά για τη νέα χρονιά.

 

 


 

Εξετάζουν αναβολή των πρωταθλημάτων, ενώ οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν... αθώοι

 

Το ενδεχόμενο να μην αρχίσουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα δεν απέκλεισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, μιλώντας στον Real Fm. «Μελετάμε με μεγάλη προσοχή αν υπάρχουν προϋποθέσεις και κάτω από ποιες μπορεί να διεξαχθούν αγώνες. Θα μελετήσουμε μέχρι την 25η Αυγούστου αν μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα. Δεν έχουμε δει ακόμη όλο το έργο. Ο δρόμος έχει ανοίξει και δεν έχει επιστροφή».

Την άμεση κινητοποίηση της αθλητικής Δικαιοσύνης υποσχέθηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος: «Θα ξεχωρίσουμε και θα αξιολογήσουμε τα αδικήματα για τον πειθαρχικό κώδικα του ποδοσφαίρου. Πιθανολογώ ότι θα μας αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και των στημένων αγώνων».

Υπέρμαχος της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος δεν απέκλεισε την απομάκρυνση συνεργατών του από την ΕΠΟ.

«Θα εξετάσουμε την απομάκρυνση κάποιων ανθρώπων. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ζητήσει τη δικογραφία από την κυρία Ράικου». Σχετικά με τη δική του συνομιλία με τον Αχιλλέα Μπέο, είπε: «Μιλάω με όλους τους παράγοντες. Δεν μου υποδεικνύει τίποτα, όπως αποδείχτηκε από την απάντησή μου. Ας πάμε λίγο στη μεγάλη εικόνα».

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος επιβεβαίωσε την οικονομική αποχή της πολιτείας από το ποδόσφαιρο, εάν δεν επιβληθεί πιο αυστηρό πλαίσιο: «Τα επόμενα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν χωρίς την οικονομική συνδρομή της πολιτείας, χωρίς κρατικά γήπεδα και χωρίς κρατική τηλεόραση, εάν η ΕΠΟ δεν επιβάλλει ένα αυστηρό πλαίσιο διαφάνειας και εξυγίανσης».

Κοινό σημείο των κατηγορουμένων είναι ότι δεν έχουν την παραμικρή συμμετοχή στο σκάνδαλο. «Ετυχε να πιάσουν εμένα και να ξεκινήσει από κάπου όλο αυτό. Παίζαμε στοίχημα σε μπουκ που δεν γνωρίζω αν έχουν πρακτορείο» είπε ο Κώστας Μενδρινός, που ενεπλάκη για την ιστορία του αγώνα του Αρη με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σέρχιο Κόκε ευχαρίστησε τον Μιχαλήτσο που δεν τον χρησιμοποίησε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το όνομά μου εμπλέκεται σε αυτή την κωλοϊστορία. Ευτυχώς, Θεέ μου, που δεν έπαιξα σε εκείνα τα ματς».

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης δήλωσε άγνοια:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση ή ενόχληση. Μόλις ενημερωθώ, θα μπορώ να μιλήσω για το θέμα. Θα με κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν έχω παίξει ούτε το Μάντσεστερ - Μπαρτσελόνα».

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε αιφνιδιασμένος: «Εκπλήσσομαι γι' αυτό που έγινε. Δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ. Δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο ποτέ».

Εγγραφο με το οποίο γνωστοποίησε την παραίτηση του Αχιλλέα Μπέου από τη θέση του εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Ετικέτες: