Σλούκας σόου!

Ηυποδοχή στήθηκε απρόσμενα. Το κλίμα, έστω και για λίγα λεπτά, ήταν εορταστικό. Περισσότερο για να εκτονωθεί η ένταση και λιγότερο για να πανηγυρίσουν για τη νίκη. Η άφιξη του Κώστα Μίσσα στα αποδυτήρια των θριαμβευτών συνοδεύτηκε από ένα σύνθημα που απαιτεί… πιπέρι στο στόμα. Μία απάντηση των παικτών για τα απαξιωτικά σχόλια που ακούστηκαν από λιθουανικά χείλη πριν από το τζάμπολ. Προς… συμμόρφωση, το σύνθημα γράφτηκε και στον πίνακα των εντολών στα αποδυτήρια!

Η Ελλάδα προκρίθηκε στους «8» του Ευρωμπάσκετ (16η φορά στην ιστορία της), νικώντας κατά κράτος τη Λιθουανία (77-64). Ο Κώστας Μίσσας έδωσε τη δική του απάντηση στους αμφισβητίες. Και ο Κώστας Σλούκας απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει το ηγετικό κομμάτι τούτης της ομάδας. Είτε μόνος είτε με… καλή παρέα!

Η παραμονή της «γαλανόλευκης» στην Κωνσταντινούπολη παρατάθηκε. Για λίγο ή για περισσότερο, θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση του προημιτελικού (18.45). Μέχρι τότε θα μπορούμε να αναπολούμε τη… ραψωδία του Σλούκα στο 3ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν σημείωσε 11 συνεχόμενους πόντους (3/3 τρίποντα, 2/2 βολές), για να δώσει στην Ελλάδα «αέρα» 16 πόντων (52-36)!

Η απέλπιδα προσπάθεια των Λιθουανών έκανε πάλι την αναμέτρηση ντέρμπι, για λίγο. Το 63-59 υπέρ της Εθνικής πέντε λεπτά πριν από τη λήξη έγινε 73-61 τρία αγωνιστικά λεπτά αργότερα. Με τον αγαπημένο τρόπο του Κώστα Σλούκα: ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων!

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Νταΐνιους Αντομάιτις): Καλνιέτις 11 (1), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπ.), Κουζμίνσκας 20 (2), Μοτεγιούνας 1, Μιλάνκις, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1). 

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 14 (2/6 τρίπ., 6 ασίστ), Μπουρούσης 11 (1/4 τρίπ., 8 ριμπ.), Σλούκας 21 (2/7 δίπ., 5/7 τρίπ., 2/2 βολές, 4 ριμπ., 4 ασίστ), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1/1 τρίπ., 6 ριμπ.), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1).

Μίσσας: Τους βοηθήσαμε να μάθουν λίγη… Ιστορία 

«Είμαι περήφανος που προέρχομαι από τον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, κι ακόμη πιο περήφανος που θα είμαι στις τάξεις του την επόμενη σεζόν. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ξέρουν Ιστορία. Τα παιδιά μου απόψε τους βοήθησαν να μάθουν λίγη Ιστορία. Δεν πρέπει να μας… τσιγκλίσεις».

Ο Κώστας Μίσσας περίμενε καρτερικά μέχρι να μιλήσει. Αν και νωρίτερα, για χάρη του, το έπραξαν τα… παιδιά του, όπως χαϊδευτικά αποκάλεσε τους παίκτες του στην πρώτη επικράτηση της Ελλάδας επί της Λιθουανίας έπειτα από 11 χρόνια! Η τελευταία είχε σημειωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 (81-76 στην παράταση).

«Οταν οι ψηλοί μας σταματούν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας στο ένας με έναν δείχνει κάτι. Σε αυτή τη λογική μπήκε η αμυντική βάση. Ειδικά στη β’ περίοδο, που δεν σκοράραμε εύκολα, πήραμε τη διαφορά από την άμυνα. Ετσι ήρθε η νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί» προειδοποίησε ο Μίσσας. Κάτι που έπραξε και στα αποδυτήρια, όταν άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα. Χαμογέλασε για λίγο και ύστερα απαίτησε σύνεση, γιατί «τίποτα δεν τελείωσε».

Στις δηλώσεις των περασμένων ημερών αναφέρθηκε και ο προπονητής των ηττημένων Νταΐνιους Αντομάιτις εξηγώντας: «Παίρνω την ευθύνη για την ήττα, γιατί στον ευρύτερο λιθουανικό χώρο υπήρχαν πολλές φωνές που πείσμωσαν και έδωσαν κι άλλο κίνητρο στην ελληνική ομάδα».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα