Υπο διαγραφή Ραγκούσης και Πάγκαλος (που λέει ότι κανείς δεν θα τον ρίξει στον Καιάδα)

Σε «τηλεφωνικό θάλαμο» θα συνεδριάσουν σήμερα οι (λιγότεροι από κάθε άλλη φορά μετά το 1974) 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -όπως σχολίαζε πικρόχολα χθες εις εξ αυτών- κατά τη συνάντηση εργασίας στην οποία τους καλεί ο Ευ. Βενιζέλος στην Ιπποκράτους.

 

Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, βράζει, καθώς οι άδειες καρέκλες είναι λιγότερες από τα στελέχη που δεν εξελέγησαν και τώρα αναζητούν θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά πιέζει προς την κατεύθυνση να αναλάβει γραμματέας του κόμματος, θέση που φέρεται να εποφθαλμιά και ο Π. Ευθυμίου, παρά τις αρχικές προθέσεις του Ευ. Βενιζέλου για προώθηση του νέου σε ηλικία Ν. Ανδρουλάκη. Οσο για τη διαμάχη που αναμένεται με τους παπανδρεϊκούς την επόμενη μέρα, στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι υπάρχει «ηθικό πλεονέκτημα» απέναντί τους, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους απορρίφθηκαν από τους πολίτες. Οσο για τον Γ. Παπανδρέου -που δεν πήγε χθες στις συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο, αλλά συνεργάτες του διαβεβαιώνουν ότι είναι σε επαφή-, ως κίνηση εναντίον του θεωρείται ήδη ο διορισμός διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας για τα οικονομικά του κόμματος...

 

Με την πρώτη ευκαιρία θα διαγραφεί ο Γ. Ραγκούσης, που κατηγορείται ότι δεν έδωσε τη μάχη στη Β΄ Αθηνών, αν και ήταν πρώτος επιλαχών, ενώ αμφισβήτησε τον κ. Βενιζέλο λίγο πριν από τις κάλπες. Ο Θ. Πάγκαλος, η διαγραφή του οποίου έχει επίσης προαναγγελθεί, εκτόξευσε χθες νέες αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου, προειδοποιώντας ότι δεν θα τον ρίξει κανείς πρόωρα στον Καιάδα και θυμίζοντας ότι είναι ακόμα μέλος του ΠΑΣΟΚ και ότι «όσο έχει νου και γλώσσα, θα τα χρησιμοποιεί».

 

Χθες, συναντώντας τον Ευ. Βενιζέλο, οι βουλευτές έμειναν με την εντύπωση ότι η αναγγελία των σαρωτικών αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται -αν και δεν αποκλείεται ένα γενικό περίγραμμα των βημάτων ανασυγκρότησης- για επόμενη συνεδρίαση. Παρότι τους προϊδέασε για Εθνική Συνδιάσκεψη στα τέλη του μήνα, αφέθηκε να εννοηθεί αναβολή και του προγραμματισμένου για τις 3 Σεπτεμβρίου Συντακτικού Συνεδρίου. Τους διαβεβαίωσε πάντως ότι θα βασιστεί σε εκείνους, αφού το ΠΑΣΟΚ πια είναι ουσιαστικά οι βουλευτές του, ενώ παραδέχτηκε τα προβλήματα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τη συζήτηση για τη στέγασή του.

 

 

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Ετικέτες: