Της… Ευρωλίμπα!

Στα άκρα η κόντρα FIBA και Ευρωλίγκας, με τους παίκτες να βρίσκονται στη μέση και να πληρώνουν τα σπασμένα Η κόντρα μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας μεγαλώνει και φαίνεται ότι οι δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμες να βρουν μια λύση, με τους παίκτες να βρίσκονται στη μέση. Συγκεκριμένα, η Ευρωλίγκα απάντησε στη FIBA και αυτό που προτείνει είναι το Ευρωμπάσκετ, το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τα προκριματικά να διεξάγονται τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους στα εθνικά πρωταθλήματα. 

Αυτό που θεωρεί η Ευρωλίγκα είναι ότι με αυτό τον τρόπο οι Εθνικές ομάδες θα έχουν έτοιμους τους καλύτερους παίκτες, οι οποίοι παράλληλα θα μπορούν να ξεκουραστούν ολόκληρο τον Αύγουστο, καθώς δεν θα έχουν καθόλου υποχρεώσεις.

Σε αδιέξοδο

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι η Ευρωλίγκα δεν θέλει να συμπτύξει το πρόγραμμά της, ώστε να αφήσει κενό δύο εβδομάδων για τα «παράθυρα» της FIBA, με τις δύο πλευρές να μην μπορούν να βρουν λύση, ενώ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στη μεταξύ τους κόντρα, η οποία βάζει στη μέση τους παίκτες, που θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Τζόρντι Μπερτομέου ανέφερε ότι πρέπει στις Εθνικές ομάδες να αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες, ώστε να υπάρχουν ωραίες διοργανώσεις, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Πιερ Σιουτά (όπως και η ομοσπονδία της Ισπανίας) εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τους ιθύνοντες της Ευρωλίγκας για το γεγονός ότι δεν θα επιτρέψουν στους παίκτες των 16 συμμετεχόντων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να λάβουν μέρος στην προκριματική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2019.

Φυσικά η κόντρα που έχει ανοίξει μόνο καλό δεν κάνει στο μπάσκετ, καθώς και στους παίκτες, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους προγράμματα, όπου οι ημερομηνίες των αγώνων των δύο διοργανώσεων συμπίπτουν, ενώ από την άλλη πλευρά το ενδεχόμενο να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις ακόμη έναν μήνα μέσα στο καλοκαίρι τούς κάνει να σκέφτονται έντονα την ταλαιπωρία του σώματός τους και τους πιθανούς τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα