Επική ανατροπή!

Με σούπερ Χριστοδουλόπουλο, η ΑΕΚ «γύρισε» το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ από 0-2 σε 3-2 και ξέφυγε στο +5 από τον Ολυμπιακό • Τελείωσε ο Μπέσνικ ΧάσιΑπό τον
Χάρη Δάντση

Ανατροπή-μήνυμα στον Ολυμπιακό! Η ΑΕΚ επέστρεψε από το 0-2, κερδίζοντας 3-2 τον πρωταθλητή στο επεισοδιακό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ και ξέφυγε στο +5 από τον βασικό διεκδικητή του τίτλου. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χριστοδουλόπουλο, «κατέρρευσαν» μετά το 60΄ οι «ερυθρόλευκοι».

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, στοχεύοντας τον Φιγκέιρας που κάλυπτε το αριστερό άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Η «Ενωση» πίεσε για το γρήγορο γκολ, όμως δεν κατάφερε να το πετύχει, με τον Καπίνο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γκάλο στο 12΄. Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ανοίγοντας το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Μάριν, ύστερα από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου του Οφόε, στο 22΄. Στο 32΄ ο Καρσελά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη, όπως είπε «όχι» και ο Καπίνο σε εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής του Οτζίτζα Οφόε να κάνει το 0-2 στο 46΄! Η ΑΕΚ στη συνέχεια τα έπαιξε όλα για όλα, έχοντας στην εντεκάδα της και τον Λιβάγια. Ο Μπακάκης απείλησε στο 56΄, όμως ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα, ωστόσο ο διεθνής γκολκίπερ της πειραϊκής ομάδας νικήθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο στο 64΄. Πριν από το 1-2 οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για αποβολή του Ρομαό, ενώ στο 70΄ το ματς διεκόπη για περίπου 5 λεπτά λόγω χρήσης δακρυγόνων της Αστυνομίας. Στο 80΄, με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε σε 2-2, ενώ τη μεγάλη ανατροπή για την ΑΕΚ «υπέγραψε» ο Μάνταλος. Στο φινάλε (90+4΄) αποβλήθηκαν Τσόσιτς και Ενγκελς.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+4΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Ρομαό (71΄ Ζντιέλαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε.

O ΜVP ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου! Εκανε τα πάντα. Πραγματικός ογκόλιθος, από τα πόδια του περνούσαν όλες οι επιθέσεις της ομάδας του, ενώ έβαλε και δύο γκολ – το ένα πολύ όμορφο, με εκτέλεση φάουλ.

Τελείωσε ο Μπέσνικ Χάσι

ΠΑΡΕΛΘΟΝ από τον Ολυμπιακό πρέπει να θεωρείται ο Μπέσνικ Χάσι! Ο Αλβανοκοσοβάρος τεχνικός πληρώνει το μάρμαρο για την χθεσινή ήττα και για τον τρόπο που ήρθε. Μάλιστα στο λιμάνι του χρέωναν και τις δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου, καθώς έριξε την ευθύνη της ήττας στους ποδοσφαιριστές! Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά θα ταξιδέψε στο Τορίνο για την μεθαυριανή αναμέτρηση με την Γιουβέντους στο Τορίνο με άλλον προπονητή. Χαμόγελα έφερ η νίκη στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μετά το ματς τόνισε: «Ηταν μία φανταστική εμφάνιση. Συγχαρητήρια στα παιδιά μου. Παίξαμε με φοβερή ψυχή. Ο Κλωναρίδης για 30 λεπτά ήταν φανταστικός».

Πριμ 200.000 ευρώ πρόσφερε στους παίκτες μετά το ματς ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Επειτα λοιπόν από την απόφασή του να αποσυρθεί η ΑΕΚ τίμησε τον Νίκο Πανταζή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα