Διήμερο στη Βουλή με απανωτά «ηλεκτροσόκ»

Αλαλούμ και εντάσεις με αφορμή την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλουΤο απόλυτο μπάχαλο επικράτησε για δύο ημέρες στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία που αποκάλυψε η «δημοκρατία» για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Για δύο ημέρες, τόσο η επίμαχη τροπολογία όσο και το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου προκαλούσαν απανωτά «ηλεκτροσόκ» στη Νέα Δημοκρατία, στους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, που μετρούσε «κουκιά» για να βρει την πολυπόθητη κυβερνητική πλειοψηφία και να τα περάσει από τη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία, εμμένοντας στην αμφιλεγόμενη θεσμικά πολιτική γραμμή να μη στηρίζει νομοσχέδια αν δεν τα στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ακόμα και όταν συμφωνεί με αυτά, ήρθε αντιμέτωπη με την επιλογή της. Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε με δύο γραμμές, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Οσο για τους ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι έως τη Δευτέρα διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, αιφνιδιαστικά και χάριν της κυβερνητικής σταθερότητας δηλώσαν στην αρμόδια επιτροπή ότι θα το στηρίξουν με ψήφο κατά συνείδηση.
Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι, εφόσον το νομοσχέδιο δεν ανοίγει θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ή ζήτημα γάμου, οι ΑΝ.ΕΛ. δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μην το υποστηρίξουν. Μοναδική εξαίρεση, ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος επιμένει ότι θα το καταψηφίσει.

Στροφή

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έκαναν στροφή και στο ζήτημα της τροπολογίας για την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Ενώ έως τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνούσε με την τροπολογία, χθες οι ΑΝ.ΕΛ. ανακοίνωσαν ότι θα την ψηφίσουν, καθώς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα την επανακαταθέσει με βελτιώσεις.

Είχε προηγηθεί διπλή σύσκεψη, την Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου με τους υπουργούς Σταύρο Κοντονή, Νίκο Κοτζιά και Τέρενς Κουίκ, όπου συμφωνήθηκε να υπάρξει αρραγές κυβερνητικό μέτωπο με στόχο να καταρρεύσει το «σχέδιο» της Ν.Δ. να προκαλέσει «κουτσή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» στην κυβέρνηση. Και χθες, στην επιτροπή για το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Η πιο χαρακτηριστική σημειώθηκε την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Χ. Αποστολόπουλος εξέφραζε στην επιτροπή τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το νομοσχέδιο, καθώς, όπως είπε, ανοίγει ζητήματα υιοθεσίας, γάμου και τεκνογονίας.
Τότε αρκετοί εκπρόσωποι ομοφυλοφιλικών οργανώσεων αποχώρησαν από την αίθουσα. Μάλιστα, μία από τις εκπροσώπους των intersex ατόμων ζήτησε νωρίτερα, πέρα από το αρσενικό και το θηλυκό, να αναγνωριστεί και το ουδέτερο φύλο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα