Οι Anonymous στρίμωξαν τον Στουρνάρα

Υπέκλεψαν χιλιάδες έγγραφα της ΤτΕ. Πώς δικαιολογείται η διοίκησηΤην Τράπεζα της Ελλάδος και προσωπικά τον διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα εκθέτουν για ακόμη μία φορά οι Anonymous Greece. Μετά τις απειλές τους ότι θα χακάρουν το δίκτυο της ΤτΕ, πέρασαν στην πράξη και κατάφεραν να «αρπάξουν» δεκάδες έγγραφα και εκθέσεις της τράπεζας, τα οποία δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο, διαθέτοντας και συγκεκριμένο λινκ για όποιον επιθυμούσε να τα διαβάσει. 

Υποτίθεται ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα είχε πάρει το… μάθημά του από τις παλαιότερες επιθέσεις των χάκερ (θυμίζουμε την κυβερνοεπίθεση των Anonymous στις 4 Μαΐου 2016) και θα είχε δώσει εντολή για να αναπτυχθεί ένα ασφαλέστερο σύστημα προφύλαξης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, που είναι υπεύθυνη για καίρια δημοσιονομικά στοιχεία του ευρύτερου δημόσιου βίου.

Αντί λοιπόν η ΤτΕ να ανακοινώσει τι θα κάνει για την καλύτερη προστασία των συστημάτων της, αρκέστηκε απλώς να πει ότι οι Anonymous δεν έκλεψαν και τίποτα… σπουδαίο, καθώς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, τα συγκεκριμένα στοιχεία «είναι διαθέσιμα στο κοινό». Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από ακόμη μία επίθεση των χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας για λίγα λεπτά την ιστοσελίδα της τράπεζας, κάνοντας ουσιαστικά επίδειξη ισχύος.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ μετά τις διαρροές των Anonymous Greece είχε ειρωνική διάθεση και καμία διάθεση αυτοκριτικής: «Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τραπέζης της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι.

Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της Τραπέζης της Ελλάδος». Ωστόσο, οι Anonymous Greece, που φαίνεται ότι έχουν βρει τον τρόπο να «ενοχλούν» τον κ. Στουρνάρα, απάντησαν μέσω facebook: «Προς Τράπεζα της Ελλάδος: Οταν μερικοί σας παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων, εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημά σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε!»

λ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα