Φοροελεγκτές με μαύρη ζώνη

Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας στους υπαλλήλους της Αρχής Δημ. Εσόδων για να αντεπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσειςΑπό τη
Γιώτα Φλώρου

Πραγματικούς «Ράμπο» θέλει να κάνει τους υπαλλήλους της -εφοριακούς και όχι μόνο- η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς συνεχίζει και φέτος -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μάλιστα- τα μαθήματα αυτοάμυνας και φυσικής κατάστασης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Τα μαθήματα για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν τη Δευτέρα και παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 16.00, στον Ατλαντα Καλλιθέας, που είναι από τους μεγαλύτερους παλαιστικούς συλλόγους, και κάθε Τετάρτη στις 17.30, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.

Στην καρέκλα του προπονητή κάθεται ο υπάλληλος της ΑΑΔΕ και πρωταθλητής στην πάλη Μπάμπης Καλτσίδης, ο οποίος αναφέρει στην «δημοκρατία» ότι τα μαθήματα διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει βασικές αρχές πάλης, αεροβική άσκηση και ασκήσεις ενδυνάμωσης. «Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσοι εργάζονται στην Αρχή, όχι μόνο στους ελεγκτές» σπεύδει να ξεκαθαρίσει ο προπονητής, προσθέτοντας πάντως ότι σκοπός είναι να μπορούν οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ να αντεπεξέρχονται επιτυχημένα σε όσες προκλήσεις συναντούν στον δρόμο τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στόχος επιθέσεων

Αναμφισβήτητα, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής περνούν δύσκολα όταν προσπαθούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους εκτός γραφείου. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων εξαγριωμένων καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, όταν πηγαίνουν να κάνουν τις καθιερωμένες εφόδους τους.

Χαρακτηριστικά, υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου επιχειρηματίας κυριολεκτικά «έλουσε» τους ελεγκτές που «τόλμησαν» να κάνουν έλεγχο στο μαγαζί του με χυλό κρέπας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Τον Ιούλιο, ελεγκτής στην Πάτμο δέχθηκε επίθεση με γροθιές, επειδή πήγε να κάνει τη δουλειά του, και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει ο κ. Καλτσίδης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε ώστε να δώσει στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ μια διέξοδο στον αθλητισμό και να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θέλοντας να μάθουν να ξεφεύγουν από τις δύσκολες καταστάσεις έφτασε τους 40, ενώ και φέτος τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει», καθώς το ενδιαφέρον για τα μαθήματα είναι αρκετά μεγάλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα