Πανεπιστήμια εκτός δημοκρατίας

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παντού δημοκρατία. Δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολλοί για τις ζωές τους. Η φωνή της πλειοψηφίας, όποτε συγκρούεται με τα ουρλιαχτά της μειοψηφίας, πρέπει να σιωπήσει. Αλλιώς θα ασκηθεί βία. Ανεξέλεγκτη. Και, όταν η βία θα ασκείται σε βάρος ανυπεράσπιστων αθώων, οι Αρχές θα είναι επιδεικτικά απούσες. Θα καλύπτουν με την απουσία τους την ανοχή τους σε όσα εγκλήματα διαπραχθούν. Οι τραμπούκοι δέρνουν και απειλούν για να διαιωνίσουν την εξουσία των πολιτικών πατρόνων τους. Πού γίνονται αυτά; Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εκεί έχει επιβληθεί ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς από δράκες ατόμων, τα οποία διαπράττουν τα ανοσιουργήματά τους εν ονόματι της «ελευθερίας» και του ενδιαφέροντος για το «κοινό καλό». Τα προαναφερθέντα ίσως να ξενίζουν μερικούς από εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με τη φοιτητική ζωή και δεν τυγχάνει τα παιδιά τους ή συγγενείς τους να υπόκεινται στη δοκιμασία των σπουδών σε ελληνικά ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Τα πανεπιστήμια είναι σημεία στην επικράτειά μας όπου δεν είναι σεβαστός, δεν ισχύει, δεν εφαρμόζεται ο νόμος και αμφισβητούνται έμπρακτα και καθημερινά και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος των Ελλήνων.
Εδώ και αρκετά χρόνια, με πρόσχημα τον «εκδημοκρατισμό» της χώρας, τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, αλλά και οι πέριξ των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χώροι αποτελούν φέουδα της βίας και της ανομίας. Το περιβόητο πανεπιστημιακό άσυλο εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο των αντικοινωνικών στοιχείων, τα οποία θέλουν να καταντήσουν την πατρίδα σαν το χάος που έχουν μέσα στους ταραγμένους νόες τους.

Ταυτόχρονα, στους χώρους που χρυσοπληρώνουν οι ανελέητα φορολογούμενοι πολίτες γίνεται κανονικό όργιο παρανομίας, καθώς οι προστατευόμενοι από το πανεπιστημιακό άσυλο επιδίδονται σε παρεμπόριο διάφορων προϊόντων, σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, σε πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών και στην προπαρασκευή τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι καθηγητές, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να προστατεύσουν το δικαίωμα των φοιτητών στη μάθηση και την ελεύθερη έκφραση, αλλά και να διατηρήσουν την καθαριότητα στους χώρους των ΑΕΙ, όπως ο Αγγελος Συρίγος, καθυβρίζονται, ξυλοκοπούνται, επικηρύσσονται από τους αδίστακτους τραμπούκους. Μία από τα ίδια είχαμε πρόσφατα και με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, που προπηλακίστηκε από ομάδα 30 ατόμων!

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι προσβλητική για κάθε πολίτη που σέβεται τη χώρα και τον εαυτό του. Για την κατάντια, φυσικά, ευθύνονται οι αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις, οι οποίες επέτρεψαν και επιτρέπουν στις μικρές και τις μεγάλες μαφίες να νέμονται τα πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ, και να επιβάλλουν το δικό τους «δίκαιο» στους φοιτητές και τους καθηγητές.

Είναι ζήτημα τιμής για το έθνος να αποκατασταθεί η δημοκρατία στα ελληνικά πανεπιστήμια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα