Καταγγελία συμβολαιογράφων για «περίεργες» ματαιώσεις πλειστηριασμών

Αφήνουν να εννοηθεί ότι συλλογικότητες παρέχουν προστασία σε περιουσίες πλουσίωνΥποπτες ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα πλουσίων καταγγέλλουν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες την πρόθεσή τους να δημοσιοποιούν ποιοι πλειστηριασμοί ματαιώνονται. 

Διαμαρτυρόμενοι, ακόμη μια φορά, για τις επιθέσεις που δέχονται, ξεκαθαρίζουν ότι η δημοσιοποίηση στοχεύει στο να κρίνουν οι πολίτες αν οι οφειλέτες χρήζουν προστασίας. Χαρακτηριστικά είναι τα δύο παραδείγματα που δίνει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου: «Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια:
α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στον Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και
β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ, για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων “συλλογικοτήτων” σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΣΕΑΠΑΔ, ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς» αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι και καταλήγουν:

«Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται “συλλογικότητες” καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες – συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα