Ανταρσία Αδωνη, άνω κάτω η ΝΔ

Δεν πήγε στο πρώτο χθεσινό προσυνέδριο επειδή το οργανώνει ο Κ. Χατζηδάκης

Ο Γεωργιάδης στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο ότι αυτός είναι το Νο 2 στο κόμμα! Σύγκρουση και για την αλλαγή φύλου

Απουσίαζαν όλοι (!!!) οι πρώην αρχηγοί (Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης) και πολλοί βουλευτέςΗ Θέση μας: Ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης:

►Κοσκωτάς, Ακης, Βοσκόπουλος και άλλα ηχηρά ονόματα στις λίστες των μεγαλοοφειλετών. Κραυγαλέα λάθη, συμπεριέλαβαν και νεκρούς

►«Ούτε… βόλτα σε ακτές που μολύνθηκαν»

►ΕΦΚΑ: «Πήραν φωτιά» για να δώσουν 5.000 νέες συντάξεις

►Πιέσεις για τοποθέτηση POS σε όλα τα ταξί

►«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι στα Φωσφορικά Λιπάσματα

►Πολύ σκληρός για να… πεθάνει

►Μπλόκο στις βίζες των Τούρκων από την Αμερική

►Δεν χειροτόνησε τον νέο μητροπολίτη ο Ιερώνυμος!

►Το Μαξίμου σε ρυθμούς Τραμπ

►Μόνο ο Λευτέρης

Απουσία με νόημα από τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προωθεί την καθαρά προσωπική ατζέντα του έχοντας στόχο την κορυφή

Ποικίλες συζητήσεις τροφοδότησε η χθεσινή απουσία του Αδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο -και ιδιαίτερα σημαντικό- προσυνέδριο της Ν.Δ. Εν μέσω της τρέχουσας συγκυρίας, μάλιστα, η απουσία αυτή «επισκίασε», από πλευράς εντυπώσεων, ακόμη και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενίσχυσε τη φημολογία των κομματικών διαδρόμων ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να διαμορφώσει πλέον καθαρά προσωπική ατζέντα…

Μολονότι η χθεσινή διαδικασία ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την οδό Πειραιώς, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να μην είναι παρών, επιτρέποντας σχόλια για «προσωπικά παιχνίδια» καθώς φέρεται ότι πιστεύει πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θα τον φέρουν στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας. Και μπορεί να επικαλέστηκε, ως δικαιολογία, ότι μαζί με τη σύζυγό του βάφτισαν ένα κοριτσάκι στη Μαγνησία, όμως αυτό μόνο ως «διπλωματική δικαιολογία» μπορεί να εκληφθεί, αφού εύκολα θα μπορούσε να βρει τον τρόπο να παραστεί, έστω για λίγο, στο ολοήμερο προσυνέδριο που έληξε αργά το απόγευμα.

Δυσαρέσκεια

Αφορμή για την «επανάστασή» του αποτέλεσε, όπως λέγεται, το γεγονός ότι την όλη διαδικασία επιμελήθηκε ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. -και αρμόδιος για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος- Κωστής Χατζηδάκης, κάτι που προφανώς δεν άρεσε στον υπερφιλόδοξο κ. Γεωργιάδη που αρκέστηκε απλά να αναπαράγει στο twitter σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Γαλάζιες» πηγές, πάντως, προτίμησαν να μη δώσουν έκταση στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους».

Κατά τα λοιπά, απόντων και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή τους ομιλητές και στα τρία πάνελ του προσυνεδρίου το οποίο είχε ως θέμα την απασχόληση και την ανεργία, ενώ παρενέβη με ερωτήσεις, διευκρινίσεις και μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση κλείνοντας τις εργασίες το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με φορολογικά κίνητρα, αλλά και με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η χώρα «χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την εποχή μετά το τέλος των Μνημονίων». Η Ν.Δ., είπε, προτείνει «ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Στο συνέδριο θα επικυρώσουμε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της Ν.Δ.

Οταν οι πολίτες δουν και συγκρίνουν, θα κάνουν τη σωστή επιλογή, όποτε γίνουν οι εκλογές η Ν.Δ. θα είναι πάλι πρώτη δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση» εκτίμησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όσο και αν κάποιοι με καθυστέρηση ανακάλυψαν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, της ανάπτυξης, στην πραγματικότητα αυτό είναι ένας μύθος». Τάχθηκε δε υπέρ της τόνωσης της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που έχει στο επίκεντρό του τους ασθενέστερους. Νέα Δημοκρατία ίσον δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική» ανέφερε.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός διετίας και για απλοποίηση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος, δήλωσε θετικός στις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς και στην αλλαγή και στον εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού νόμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας» σχολίασε την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τα υβριστικά παραληρήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απολύτως καμία αξία» απάντησαν κύκλοι της Πειραιώς.

Ναι στις επενδύσεις, όχι στους υψηλούς φόρους

Το στίγμα των κυβερνητικών θέσεων της Ν.Δ. για την ανεργία αποτυπώθηκε στις απαντήσεις των συνολικά 17.844 πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και απάντησαν διαδικτυακά στο ερωτηματολόγιο για τα θέματα απασχόλησης. Τα αποτελέσματα αυτού παρουσίασε ο γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου, με την έναρξη των εργασιών του χθεσινού προσυνεδρίου, από τα οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

• Οι ερωτηθέντες αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
• Αναδεικνύουν την ανάγκη ενός φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις, χωρίς όμως εκπτώσεις στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
• Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική προκειμένου οι άνεργοι να βρουν ξανά δουλειά.
• Θεωρούν τη βασικότερη απειλή για τις θέσεις εργασίας την υψηλή φορολογία.
• Θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τους όρους της εργασίας τους.

Η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή, σημειώνουν στη Ν.Δ., «σε μία καινοτόμα διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δημοσκόπηση αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας για τη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος».
Πάνω στις εν λόγω απαντήσεις θα στηριχθεί και η τελική πρόταση της Ν.Δ. στα εργασιακά, με τον κ. Στεργίου να διευκρινίζει ότι αυτές δεν αποτελούν τα ευρήματα δημοσκόπησης αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο δουλειάς που θα τύχει της ανάλογης επεξεργασίας από την οδό Πειραιώς.

Και κόντρα με Λυμπερόπουλο

Σκληρή κόντρα μεταξύ του Θύμιου Λυμπερόπουλου και του Αδωνη Γεωργιάδη ξέσπασε με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ταξί και την Beat. Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στο ΑΠΕ, με την οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων δεν εκφράζει την πλειονότητα των ιδιοκτητών ταξί.

«Μιλάω με τους οδηγούς ταξί καθημερινά. Σας διαβεβαιώ ότι ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εκφράζει την πλειοψηφία τους. Αντιθέτως, οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είναι σκληρά εργαζόμενοι, καταλαβαίνουν ότι και οι ίδιοι έχουν να κερδίσουν από το διαδίκτυο ως μέσο προώθησης των υπηρεσιών τους» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «διαφημιστή της γερμανικής Beat στην Ελλάδα». «Δεν μου προκαλούν εντύπωση το ύφος και οι προσβολές του κ. Αδωνη Γεωργιάδη κατά του κλάδου μας και εμένα προσωπικά.

Οφείλω όμως να απαντώ γιατί η παραπληροφόρηση και η σπέκουλα στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη» ανέφερε στη μακροσκελή ανακοίνωσή του.

 
{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα