Παρασκηνιακό παιχνίδι Βενιζέλου με το debate

Ενοχλημένη η Φώφη, απέχει από την αποψινή τηλεμαχία στο κανάλι στενού φίλου του πρώην υπουργού

Συνεχίζει την προσπάθεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος να κινεί τα νήματα στο ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις και έριδες, αφού στο κανάλι ΑCTION 24, του στενού συνεργάτη του, Διονύση Παναγιωτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρώτο debate μεταξύ πέντε υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Η Φώφη Γεννηματά, φανερά ενοχλημένη, μάλιστα, θα απουσιάζει από το πάνελ, επικαλούμενη την αρχική δήλωσή της ότι θα συμμετέχει μόνο στα δύο προγραμματισμένα debates που αποφασίστηκαν από την επιτροπή Αλιβιζάτου. Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 και θα συμμετέχουν οι Ν. Ανδρουλάκης, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Γ. Μανιάτης και Γ. Ραγκούσης. Θα απουσιάζει τελικά ο Οδ Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπεβλήθη σε μικρή επέμβαση πριν από δύο ημέρες. Οι κ. Τζιώτης, Γάτσιος και Πόντας δεν κλήθηκαν καν από το κανάλι!

Πάντως, για να διατηρηθούν οι ισορροπίες, η κυρία Γεννηματά ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ευ. Βενιζέλο για την εκλογή του στο αξίωμα του εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου υπερασπίστηκε τη Φώφη Γεννηματά, που δέχθηκε αιχμές από τον Γιώργο Καμίνη για την απουσία της από τη Βουλή στην προχθεσινή ψηφοφορία, αφήνοντας υπόνοιες για μικρότητες και προσωπικές επιθέσεις, αφού δήλωσε ότι ο Γ. Καμίνης δεν απάντησε στις Βρυξέλλες όταν τον κάλεσε η Φ. Γεννηματά: «Το έντιμο θα ήταν να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τη Γεννηματά ή εμένα και να ρωτήσει γιατί δεν ήμασταν στη Βουλή και όχι να λέει ό,τι θέλει» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος Γ. Μανιάτης έκανε τέσσερις προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου, της δημόσιας περιουσίας με κατάργηση του Υπερταμείου, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πανεπιστημίων της χώρας και ο μετασχηματισμός του Δημοσίου σε επιτελικό κράτος.

Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ανεξάρτητη Αρχή και σύνδεση της απόδοσής τους με την αμοιβή τους ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.