Συναγερμός για τη θρόμβωση, κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως!

Κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι η θρόμβωση, με έναν στους τέσσερις ανθρώπους να πεθαίνουν εξαιτίας της, ανέφεραν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ), σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης (13 Οκτωβρίου). Στη χώρα μας, 50.000 άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν, ενώ 35.000 εγκεφαλικά και 20.000 εμφράγματα «χτυπούν» συμπολίτες, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων θρόμβωσης. Μάλιστα, όπως σημείωσαν οι ειδικοί, η κρίση έχει συνέπειες και στην περίπτωση του εμφράγματος, αφού ένας στους έξι εγκαταλείπει τη φαρμακευτική αγωγή.

Την προσωπική εμπειρία της με τη νόσο περιέγραψε η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκε με κολπική μαρμαρυγή και σώθηκε επειδή έλαβε έγκαιρα ιατρική φροντίδα και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των γιατρών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΕΘΑ, η θρόμβωση προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, η άσκηση, η αντιμετώπιση της υπέρτασης και το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι οι βασικοί παράγοντες πρόληψης. Παράλληλα, σημαντικές κινήσεις πρόληψης είναι η ενημέρωση ασθενών και επαγγελματιών υγείας, η αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου από την παιδική ηλικία και η έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα