Νέα απάτη με αναπάντητες εξωτερικού!

Παγίδα υψηλής χρέωσης κρύβουν τηλεφωνικές κλήσεις και SMS από χρήστες με κωδικό 00387 ή 00960Aν δεχτείτε στο κινητό σας αναπάντητες κλήσεις ή γραπτά μηνύματα (SMS) από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού, με κωδικούς 00387 ή 00960, μη βιαστείτε να καλέσετε πίσω ή να απαντήσετε, διότι πρόκειται για απάτη.

Τις τελευταίες ημέρες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιριών στην Ελλάδα έχει δεχτεί αναπάντητες κλήσεις, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, από αριθμούς του εξωτερικού, που στοχεύουν στην οικονομική εξαπάτηση των χρηστών. 

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς».

Οι κλήσεις αυτές προέρχονται συνήθως από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Οταν ο Ελληνας χρήστης δει στο κινητό του τηλέφωνο την αναπάντητη κλήση, θα πέσει στην παγίδα και θα καλέσει για να διαπιστώσει ποιος τον ψάχνει. Οι αριθμοί αυτοί είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και έτσι, ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα συνομιλίας, αρκούν για να φουσκώσουν τον λογαριασμό.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τις Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960 αντίστοιχα.

Να μην καλούν

Η Δίωξη συστήνει στους συνδρομητές να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες και ανεπιθύμητες κλήσεις, και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (SMS), προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή του, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις. Οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά εξαπάτησης στο τηλέφωνο 11188 ή στέλνοντας e-mail στο [email protected].

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα