«Βόμβες» Ryanair με στόχο τη Fraport και τον Σπίρτζη

Με αιχμές προς τη Fraport και το υπουργείο Υποδομών συνοδεύτηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Ντέιβιντ Ο' Μπράιαν της Ryanair, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους για το καλοκαίρι του 2018.

Η Ryanair αυξάνει κατά 13% την παρουσία της στην Ελλάδα το 2018 με 23 νέoυς προορισμούς, εκ των οποίων οι 13 θα αφορούν την Αθήνα, 5 τη Θεσσαλονίκη και από έναν επιπλέον προορισμό δημοφιλή τουριστικά νησιά (Κέρκυρα κ.ά.).

Ο κ. Ο' Μπράιαν ανέφερε ότι η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας οφείλεται στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (που δίνει κίνητρα σε όλες τις αεροπορικές για νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται), ενώ «την ίδια ώρα η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια».

Δριμεία κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος της Ryanair και στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο η εταιρία απέστειλε τρεις επιστολές με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να λάβει ουδεμία απάντηση.