«Πράσινο» για τον «Αστέρα»

Εγκριση ΚΑΣ στις μελέτες για την επένδυση με όρο την προστασία του αρχαίου ναού του Απόλλωνα ΖωστήραΣε μια συνεδρίαση η οποία σε τίποτα δεν θύμιζε τις ταραχώδεις συνεδρίες του για το Ελληνικό, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε προχθές το πράσινο φως στις μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου για τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.

Τα μέλη του ΚΑΣ αποφάσισαν ομοφώνως να εγκρίνουν τις μελέτες που κατατέθηκαν, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγάλη επένδυση στην περιοχή, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την πλήρη ανάπλαση του ιστορικού ξενοδοχείου.

Ωστόσο, ένας από τους όρους που συμπεριλάμβανε η έγκριση ήταν η εκπόνηση ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης για την καλύτερη προστασία του αρχαιολογικού χώρου του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα, που βρίσκεται μέσα στον «Αστέρα», με στόχο να λειτουργήσει ως αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος.

Σύνδεση με πεζόδρομο

Το ΚΑΣ στην εισήγησή του υποστήριξε ακόμη πως το μνημείο θα πρέπει να συνδεθεί, μέσω πεζοδρομίου, με γειτονικό λόφο, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως έναν πρωτοελλαδικό οικισμό και ένα ελληνιστικό οχυρό που ανάγεται στον 3ο αιώνα π.Χ.

Οι μελέτες που εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ εντός των περιοχών ανάπτυξης προβλέπουν τη διενέργεια ανακαινίσεων και επισκευών σε κτίρια που ήδη υπάρχουν εκεί (όπως τα ξενοδοχεία «Αρίων» και «Ναυσικά»), αλλά και την κατεδάφιση του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου «Αφροδίτη». Κανονικά θα προχωρήσει και η ανέγερση πολυτελών κατοικιών, ενώ θα γίνουν και βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και θα προχωρήσει και το σχέδιο των πεζοδρομήσεων, με την παράλληλη ενίσχυση του φυσικού τοπίου.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο νέος «Αστέρας» Βουλιαγμένης θα κάνει εγκαίνια την άνοιξη του 2018 με τη φιλοδοξία να αναδειχθεί ως πολυτελής παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 600.000.000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 393.000.000 ευρώ που καταβλήθηκαν για την εξαγορά των μετοχών της εταιρίας Αστήρ Παλλάς από το αραβοτουρκικό επενδυτικό σχήμα AGC.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα