Ράντσα και στο προαύλιο του Ασκληπιείου Βούλας

Τραγική είναι η κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας, όπως δείχνουν φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, όπως διακρίνεται από τις εικόνες, ο αριθμός των ασθενών που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ως αποτέλεσμα οι πτέρυγές του είναι γεμάτες και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ την πληρότητά τους και άτομα όλων των ηλικιών, κυρίως μεσήλικες και ηλικιωμένοι συνωστίζονται σε φορεία στους διαδρόμους του ιδρύματος.

Επειδή, όμως, ούτε οι χώροι του νοσοκομείου επαρκούν, φορεία με ασθενείς βρίσκει κανείς ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Εκεί, ασθενείς μεγάλης ηλικίας, φορώντας τα νυχτικά τους, προσπαθούν να υπομείνουν καρτερικά τις πολλές ώρες αναμονής, ώστε να έρθει η σειρά τους να εξεταστούν.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως με την τόσο μεγάλη προσέλευση ασθενών η λειτουργία του νοσοκομείου επιβαρύνεται δραματικά, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζομένους. Υπενθυμίζεται ότι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν σταματούν να δημοσιοποιούν τις τεράστιες ελλείψεις στον χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Οπως επισημαίνουν, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούνται, μεταξύ άλλων, άμεσες μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα