Κίνδυνος στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Νιτρώδη στοιχεία στο 75% των αλλαντικών Νοθευμένο το 75% των ελαιολάδων Ληγμένο το 40% των γαλακτοκομικών και με κολοβακτηρίδια Το 40% του ψωμιού με απαγορευμένα βελτιωτικά Φυτοφάρμακα στα λαχανικά «Πειραγμένη» η περιεκτικότητα στα αναψυκτικάΗ Θέση μας: Το τέλος της πλάνης

Διαβάστε επίσης:

►Πετούσαν καρέκλες στους δικαστές που είπαν το «όχι» στην 29χρονη Ηριάννα

►Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν το σχέδιο για Καραμανλή

►Πλάτες Κυριάκου για τη βάση της Σούδας

►Ηρθε η ώρα του Λευκού Οίκου για Τσίπρα

►Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα του ΚΟΚ!

►Κάθε σύνδεση Wi-Fi είναι εκτεθειμένη στους χάκερ!

►Στα ραντάρ και των «F.T.» η πώληση δανείων στη Libra Group από Πειραιώς

Τοξικές «βόμβες» στο πιάτο μας

Νοθευμένα ελαιόλαδα, γαλακτοκομικά με κολοβακτηρίδια και αντιβιοτικά, χυμοί με νερό και χρωστικές, λαχανικά με βαρέα μέταλλα

Αλλοιωμένα ελαιόλαδα γεμάτα χρωστικές ουσίες, γαλακτοκομικά προϊόντα μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, καρκινογόνα αλλαντικά, λαχανικά με βαρέα μέταλλα και αρτοσκευάσματα με απαγορευμένα συντηρητικά είναι μόνο μερικές από τις διατροφικές «βόμβες» που κρύβονται στα ράφια και τα ψυγεία σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων και φτάνουν καθημερινά στο πιάτο μας.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το τμήμα καταναλωτή του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Τρώμε δηλητήρια! Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΚΟΕ, αξιολογώντας το περιεχόμενο των 3.000 και πλέον καταγγελιών, μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, διαπίστωσε ότι το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση. «Πρωταθλητές» αναδείχθηκαν το ελαιόλαδο (νοθευμένο το 75%) και τα αναψυκτικά (νοθευμένα κατά 72%). Παρατυπίες εντοπίστηκαν ακόμα και μέσα στα εμφιαλωμένα νερά, καθώς σε πολλά δείγματα είχαν αναπτυχθεί μικρόβια και βακτήρια εξαιρετικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

• Στο ελαιόλαδο διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 75% των δειγμάτων. Πυρηνέλαια και λάδια πολυκαιρισμένα αναμειγνύονται με έλαια νέας σοδειάς και «βαφτίζονται» στην αγορά ελαιόλαδα. Η δειγματοληψία έδειξε την ύπαρξη καρκινογόνων χρωστικών σε ποσοστό 31% των δειγμάτων.

• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε ποσοστό 40% βρέθηκαν με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχε σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία, παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται ως τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα.

• Στα αλλαντικά, σε ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.

• Φυσικοί χυμοί πλασάρονται ως φρέσκοι, για να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, ενώ περιέχουν μείγμα νερού και χρωστικών ουσιών με άρωμα από φρούτο.

• Αναψυκτικά που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν φαρμακευτικά προϊόντα ψυχοτρόπα και δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται αβίαστα από παιδιά και να πουλιούνται σε καταστήματα που έχουν άδεια «μπακάλικου» (καταστήματα βιολογικών τροφών).

• Στα εμφιαλωμένα νερά παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παραβάσεις στους όρους διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσής τους. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε επικίνδυνα υψηλό μικροβιακό φορτίο από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους-νάρκη για τη δημόσια υγεία.

• Στα λαχανικά διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων, νιτρικών και βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, υδράργυρος).

• Στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα βρέθηκαν τέσσερα απαγορευμένα βελτιωτικά και προσθετικά σε ποσοστό 40% των δειγμάτων.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα