Μνημονιακά δεσμά και εθνική άμυνα

Τα F-16 δεν είναι F-35. Τα μεν είναι λιγότερο εξελιγμένα από τα δε. Η Ελλάδα θα πληρώσει περίπου 2,4 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των F-16 που διαθέτει, ενώ η Τουρκία σύντομα θα έχει στη διάθεσή της τα εξελιγμένα μαχητικά F-35.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις συγκρίσεις και τη διαγραφόμενη ισορροπία δυνάμεων δεν είναι θετικά για τη χώρα μας.

Ωστόσο, επειδή πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού -όπως και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων μια άσκηση στην ίδια τέχνη είναι-, πρέπει να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις που είχε η χώρα μας. Δεν ήταν πολλές. Για την ακρίβεια, ήταν μόνο μία.

Με τον βρόχο του Μνημονίου και του ασφυκτικού ελέγχου από τους Ευρωπαίους, που έχει περαστεί στον λαιμό της πατρίδας μας, η μοναδική εναλλακτική που είχαμε ήταν να μην πάρουμε τίποτα. Να μην αγοράσει η Ελλάδα ούτε βίδα από τις ΗΠΑ και να έχει πλέον ως αποκλειστικό προμηθευτή των οπλικών συστημάτων της την Ε.Ε. (δηλαδή τη Γερμανία και τη Γαλλία).

Επίσης, η Ε.Ε., αντί να μας κουνά το δάχτυλο και να κάνει υποδείξεις, θα έπρεπε να έχει αναγνωρίσει και θωρακίσει, για λογαριασμό της «συμμαχίας», τα ελληνικά σύνορα – κάτι που φαίνεται ότι δεν θέλουν να σχολιάσουν οι εν Ελλάδι ευρωμανείς.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξοπλίζεται όσο καλύτερα μπορεί. Οταν συνορεύεις με χώρες, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, είναι αυτοκτονικό να αφοπλίζεσαι. Αν τα πενιχρά οικονομικά επέτρεπαν αναβάθμιση των F-16, τότε αυτό έπρεπε να γίνει.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα στις ΗΠΑ για να… εξασφαλιστεί η συνέργειά τους στην απεμπλοκή μας από την κρίση, μια και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά συμφέρον για την Ε.Ε. η συνέχιση της περιδίνησης της Ελλάδας στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Για να διατυπωθεί ωμά το θέμα, οι Αμερικανοί μιλούν τη γλώσσα του χρήματος, σε αυτή τους μιλήσαμε και ευελπιστούμε να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το τυραννικό «σφιχταγκάλιασμα» με τους… εταίρους μας στην Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα