Μαζέψτε τον! Ρεσιτάλ ανθελληνισμού από τον Γ. Κύρτσο για τα F-16!

«Ρεκόρ» υποτέλειας από Κύρτσο: Θέλει παρέμβαση της Κομισιόν για τα F-16! 

Σε σύγχυση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, με τον Γιώργο Κύρτσο, κόντρα στην κομματική γραμμή, όχι απλά να αμφισβητεί την αναγκαιότητά της, αλλά να ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει! Ούτε Γερμανός πολιτικός δεν διανοήθηκε να κάνει αυτό που έπραξε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., να εγκαλέσει την Κομισιόν γιατί δεν «βάζει χέρι» στην Ελλάδα για την αναβάθμιση των αεροσκαφών της! 

«Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του Ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογουμένων;» αναφέρει στην πρωτοφανή ερώτησή του ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής (την οποία η Ν.Δ. προσπάθησε να «κρύψει», καθώς δεν έστειλε σχετικό δελτίο Τύπου). Σε μια ερώτηση που διεκδικεί βραβείο υποτέλειας, ο κ. Κύρτσος ρωτά την Κομισιόν (!) να του πει «ποιο τμήμα του χρέους θα εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα, αυτό που αφορά ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις ή αυτό που αφορά τις ΗΠΑ;». Η ηγετική ομάδα του κόμματος είναι εμφανώς σε άλλη γραμμή. «Βεβαίως να αναβαθμίσουμε τα F-16. Ανταλλάγματα, όμως, για αυτή τη συμφωνία πήραμε ή είναι μια μονομερής συμφωνία όπου η Ελλάδα επενδύει τελικά στις ΗΠΑ;» αναρωτιόταν χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Βεβαίως και πρέπει να γίνει αναβάθμιση των F-16. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να αδιαφορεί για την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο και δεν μπορεί η Ελλάδα να λέει ότι η ελευθερία μας είναι τζάμπα» έλεγε λίγο αργότερα ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.