ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Τελικά είναι να απορεί κανείς με την πλειονότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Πάνε στις Βρυξέλλες, τάχα μου δήθεν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, όμως οι περισσότεροι δείχνουν ότι άλλα τους απασχολούν. Και είναι λογικό, μια και το οικονομικό το έχουν λυμένο και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι σε μία και μόνο θητεία τους θα… καθαρίσουν τουλάχιστον 300.000 ευρώ (καθαρά και σε ξένη -ως συνήθως- τράπεζα), δικαιολογημένα συμπεριφέρονται σαν… γαλαζοαίματοι.

Αλλιώς πώς να ερμηνεύσουμε τις συμπεριφορές τους, και μάλιστα σε μια περίοδο που η Ευρώπη συγκλονίζεται συθέμελα από τις τραγικές επιλογές του Βερολίνου, που την ποδηγετεί; Η «δημοκρατία» αποκάλυψε ότι όλοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές ελέγχονται, για να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα που εισπράττουν πάνε εκεί που πρέπει και όχι σε συνεργάτες-φαντάσματα. Τόσες μέρες μετά και όλοι σιωπούν. Σιγή ασυρμάτου, και μάλιστα υπερκομματική. Και αναρωτιόμαστε: Αυτό είναι το νέο ήθος που μαθαίνουν στις Βρυξέλλες; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για διαφάνεια και άλλα μεγαλόστομα;

Ούτε καν μια απάντηση, έστω για τα μάτια του κόσμου, από τους ίδιους (με εξαίρεση τον Νότη Μαριά) και τα πολιτικά τους κόμματα; Τι φοβούνται, δηλαδή, εάν τα έχουν όλα καθάρια και διάφανα; Μην τους ματιάσουμε για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που τους πληρώνουμε και εκείνοι τα μοιράζουν κατά το δοκούν;

Ας απαντήσουν. Θα περιμένουμε, μπας και φιλοτιμηθούν. Αυτό είναι το ένα ερώτημα που ελπίζουμε σύντομα να απαντηθεί. Το δεύτερο είναι πιο ουσιαστικό και αφορά την πολιτική δράση τους. Είναι δυνατόν, την ώρα που το σπίτι της Ε.Ε. καίγεται, αυτοί να χαράσσουν προσωπικές στρατηγικές; Χαρακτηριστική, η περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη. Που μένει και Βρυξέλλες και Αθήνα.

Μάλιστα, άλλοι λένε ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές. Ακολουθεί η περίπτωση Ανδρουλάκη. Που και αυτός, αντί να ασχολείται με το Ευρωκοινοβούλιο, θέλει να το παίξει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για να σώσει την Ελλάδα μέσω… Βρυξελλών! Και, αντί να δίνει τις μάχες στην Ε.Ε., έχει πάρει τις ρούγες για να μαζέψει σταυρουλάκια από τους πασόκους και τα άλλα τα παιδιά.

Αλλη περίπτωση είναι ο Χρυσόγονος. Αυτός ανακοίνωσε κόμμα, την ώρα που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλοι που την έκαναν από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν. Αν τώρα αυτή είναι εικόνα ευρωβουλευτών, μάλλον θα πρόκειται για ανέκδοτο. Και το ερώτημα είναι: γιατί πήγαν στις Βρυξέλλες;

Αφού τους άρεσε η Αθήνα, γιατί κατέβηκαν υποψήφιοι; Διότι φαίνεται ότι δεν ισχύει γι’ αυτούς το «πολλοί τη δόξα εμίσησαν, το χρήμα ουδείς». Για τους Ελληνες ευρωβουλευτές μάλλον ισχύει ότι αγάπησαν και τη δόξα και το χρήμα. Ιδιαίτερα εάν είναι κατατεθειμένο σε ασφαλείς λογαριασμούς και χωρίς capital controls.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα