Στο γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα

Επίσκεψη στην ελληνική μειονότητατης πολύπαθης περιοχήςΤην προηγούμενη Κυριακή πήγαμε στον πολύπαθο Αγιο Παντελεήμονα. Επισκεφτήκαμε την ελληνική… μειονότητα της περιοχής με τη θλιβερή εικόνα των κλειστών καταστημάτων, της ακόμη μεγαλύτερης υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η επιστολή στη ΓΑΔΑ του πατρός Νικολάου, όπου εξηγούσε τη ζοφερή πραγματικότητα γύρω από τον ναό και ζητά μέτρα. Μιλήσαμε μαζί του, όπως και με άλλους κατοίκους της περιοχής, και επισκεφτήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας. Κάθε βράδυ κάνα δυο εκατοντάδες Ιρακινοί μουσουλμάνοι, με ιμάμη, στήνουν με ρευματοκλοπή μεγαφωνική, πάει το «Αλλάχ Ακμπάρ» σύννεφο, τραγούδια, συνθήματα, χοροί. Ολα αυτά στο προαύλιο του ναού, από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, των Βαλκανίων. Φανταστείτε να πήγαιναν Ορθόδοξοι Χριστιανοί με ιερέα μας για να κάνουν κάτι τέτοιο στο προαύλιο τζαμιού. Οι δε φθορές από άλλους παρεπιδημούντες το βράδυ στα πέριξ και η χρήση ναρκωτικών είναι τα συνήθη χάπενινγκ, με αποκορύφωμα την ομαδική εκτόνωση του ιμάμη και του ποιμνίου του στη διαπασών.

Η Αστυνομία, τοπικά με το 1/3 της οργανικής δύναμης, την επιβάρυνση των στελεχών σε μέτρα τάξης εκτός περιοχής, με την αλλοδαπή εγκληματικότητα να αγγίζει το 90%, προσπαθεί εκ των ενόντων να… τετραγωνίσει τον κύκλο, εισπράττοντας για άλλη μια φορά, ως σάκος πυγμαχίας, τα παράπονα των πολιτών μιας πάλαι ποτέ φιλήσυχης αθηναϊκής γειτονιάς.

Θα μπορούσε και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ να κάνει λίγο πολιτικό τουρισμό, όπως έκαναν άλλοι, ή να ρίξει λίγη βενζίνη στη φωτιά που πάντα σιγοκαίει. Να οργανώναμε μια βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία, να μαζευτούν κι οι γνωστοί τραμπούκοι «αλληλέγγυοι» για την ειθισμένη «προοδευτική» καφρίλα της βίας, να βρουν τον μπελά τους οι κάτοικοι και οι αστυνομικοί κι εμείς να απέλθουμε, αφού θα έχουμε προκαλέσει επικοινωνιακή φασαρία.

Προτιμήσαμε τον άλλο δρόμο, να μάθουμε καλύτερα το πρόβλημα και να εισηγηθούμε την πρότασή μας, πιστή στον ακρογωνιαίο λίθο της αντίληψής μας για τη δημόσια τάξη πως το μονοπώλιο της βίας στη δημοκρατική πολιτεία ανήκει στα όργανα του κράτους, όταν εφαρμόζουν τον νόμο. Θέλαμε να ακούσουμε, να ενημερωθούμε και να πούμε στους απλούς ανθρώπους, πολίτες και αστυνομικούς, τη θέση μας, αφού δούμε το αληθινό πρόβλημα και από κοντά. Οικεία όλα, αφού είμαστε κανονικοί άνθρωποι, και ο Γιάννης Παγώνης, Γραμματέας Μεταναστευτικού και Δημογραφικού της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, είναι κάτοικος της περιοχής, όμως έπρεπε να ακούσουμε τους απλούς ανθρώπους, σαν κι εμάς, από κοντά. Εκκλησιαστήκαμε, μιλήσαμε μαζί τους, σε έναν τόπο όπου το πρόβλημα το έχουν εκμεταλλευτεί διάφοροι τυχοδιώκτες, και οι πεποιθήσεις μας εδραιώθηκαν ακόμη περισσότερο. Ο σημερινός Αγιος Παντελεήμονας είναι δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών, ατυχιών, της «κακιάς ώρας». Είναι αποτέλεσμα αρχικά της απουσίας ή πλημμελούς παρουσίας του κράτους, που επέτρεψε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού με την άναρχη εισροή πλήθους αναφομοίωτων αλλοδαπών, κυρίως μουσουλμάνων, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που έπληξε την τοπική οικονομία, και τον ανταγωνισμό στο πεζοδρόμιο της Χ.Α. και των αναρχικών τραμπούκων οδήγησε την περιοχή σε μια παρατεταμένη περίοδο ανομίας. Τώρα η περιοχή απλά σαπίζει, εγκαταλελειμμένη στον ισλαμικό εποικισμό, στην ανέχεια και την εγκληματικότητα. Ομως πλέον πρόκειται για κεντρικά ειλημμένη απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, που διευκολύνει τη μόνιμη πια εγκατάσταση μεγάλου αριθμού αναφομοίωτων αλλοδαπών και αποστερεί την Αστυνομία από το προσωπικό, τα υλικά μέσα και την πολιτική κάλυψη για την υλοποίηση της αποστολής της, η οποία έχει προβλήματα που δεν εξαρτώνται από τη βούληση και του πιο καλού αστυνομικού.

Οσους και να συλλάβει, όσες επιχειρήσεις κι αν κάνει, όταν η ΓΑΔΑ διαθέτει τις απαραίτητες ενισχύσεις, με τη μέγιστη φιλοτιμία και αυταπάρνηση, όταν κανείς δεν απελαύνεται και με την απελευθέρωσή τους επιστρέφουν και έρχονται κι άλλοι κάθε μέρα, όταν η πολιτική της κυβέρνησης και του εσμού διαφόρων ΜΚΟ και περίεργων «αλληλέγγυων» φέρνει κι άλλους και τους διασπείρει επιδοτούμενους στον αστικό ιστό, με προφανή στόχο να μείνουν μόνιμα και με ένα αίσθημα ακαταδίωκτου και το θράσος που δίνει ο αυξανόμενος αριθμός τους, τότε η παραβατικότητα θα ξεκινά από τη διατάραξη κοινής ειρήνης, τη ρευματοκλοπή, τη ρύπανση και τις φθορές και θα φτάνει και σε οτιδήποτε άλλο. Η λύση βέβαια για την ανομία δεν μπορεί να είναι άλλη ανομία, αυτοδικία και υποκατάσταση των οργάνων του κράτους από αυτόκλητους σωτήρες. Χρειάζεται νέα πολιτική μηδενικής ανοχής, αναστροφής του ρεύματος του ισλαμικού εποικισμού, με αυστηρή φύλαξη συνόρων, απελάσεις, φύλαξη σε κλειστές δομές εκτός αστικού ιστού, διεθνή τιμωρία του δουλεμπορικού κράτους-συμμορία του Ερντογάν και ανάκτηση μιας κάποτε καλής ελληνικής γειτονιάς, με πολιτικές νόμου, τάξης και ασφάλειας. Αυτά πρεσβεύει η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και προτείνει στο πρόγραμμά της για τη δημόσια τάξη και το Μεταναστευτικό, απέναντι στις πολιτικές του επιδοτούμενου αφελληνισμού, του ισλαμικού εποικισμού και της γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα