Μόνοι τους τα είπαν και τα άκουσαν στο ντιμπέιτ!

Μόλις στο 2,4% η τηλεθέαση της πρώτης «σύγκρουσης» των υποψήφιων αρχηγών για τον νέο φορέα της ΚεντροαριστεράςΟύτε τα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν είδαν καλά καλά την προχθεσινή τηλεμαχία, που έπιασε μόλις 2,4% σε τηλεθέαση.

Το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των εννιά, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ2, το είδαν δηλαδή πολύ λιγότεροι από όσους παρακολούθησαν χιλιοπαιγμένες ελληνικές σειρές που παίζονταν σε επανάληψη σε άλλο κανάλι… Στο δε νεανικό κοινό η τηλεθέαση ήταν μόλις 1%!

Συνολικά, από όλα τα προγράμματα που προβάλλονταν την ίδια ώρα στα κανάλια το «πράσινο» ντιμπέιτ κατετάγη προτελευταίο σε τηλεθέαση.

Στον απόηχο του «βατερλό» του πρώτου ντιμπέιτ, οι υποψήφιοι συνέχισαν χθες να σφάζονται για ένα από τα αγαπημένα τους θέματα, αν τα επιμέρους κόμματα θα παραμείνουν ζωντανά -όπως έχουν συμφωνήσει οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού- ή αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα τα απορροφήσει, όπως επιθυμούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Κανείς μάλλον δεν εκπλήσσεται που όλοι έχουν βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία ενός κόμματος που δεν ξέρουν καλά καλά με τι όρους θα λειτουργεί!

Οι Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης -που έμαθαν, όπως λένε, τη συμφωνία των δύο ηγετών κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ- τάχθηκαν υπέρ μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κατηγόρησαν τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για μυστικές συμφωνίες ερήμην των υπολοίπων και τους ζήτησαν να ανακαλέσουν τη συμφωνία.

Non paper

Η Φώφη Γεννηματά με non paper (ζήλεψε τη «δόξα» του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.) απάντησε ότι «όλα είναι γνωστά» και πως «τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο». Οπως διευκρινίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέχρι τότε στη Βουλή θα υπάρχουν ενιαίο κέντρο υπό τον νέο επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και τη δράση των Κοινοβουλευτικών ομάδων».

Η εξήγηση που δίνει η ίδια για τη διατήρηση ξεχωριστών Κοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού είναι ότι «μόνο με αυτόν τον τρόπο και για αυτή τη μεταβατική περίοδο θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που με την ψήφο του έδωσε ο λαός στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετέχουν στο εγχείρημα για πιο αποτελεσματική αντιπολιτευτική δράση εντός του Κοινοβουλίου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν συμφωνεί, όπως και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που θα δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ.
Πρέπει να υπάρχει μια λειτουργία, μια άποψη και μια ενιαία φωνή» είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας» υποστήριξε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο δε Γιάννης Μανιάτης προειδοποίησε για «εσωτερικό πολιτικό διχασμό».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι δύο ερωτήσεις που δεν έγιναν

Δεν λέμε, καλά το τσάι και η συμπάθεια προς τους υποψηφίους του νέου ΠΑΣΟΚ, καλός και ο πολιτικός πολιτισμός, αλλά, βρε αδελφέ, δεν βρέθηκε κανείς να κάνει δύο απλές ερωτήσεις. Η μία, μάλιστα, είχε και άμεση επικαιρότητα, μια και την ώρα που μιλούσαν οι υποψήφιοι έβγαινε η απόφαση για τον Τσοχατζόπουλο και τις μίζες των εξοπλιστικών. Ουδείς ήθελε να μάθει την άποψη των υποψηφίων ή ήθελε να τους στενοχωρήσει; Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε το φέσι που άφησε ο Γ. Παπανδρέου για το γυμναστήριο και άλλα τινά που είχε φτιάξει στο γραφείο του στο Κίνημα. Ούτε ένας δεν ρώτησε τι έχει γίνει με το περιβόητο πόρισμα της «μαύρης τρύπας» εκατομμυρίων που άφησε. Επειδή έμαθα ότι θα έχουν και άλλη τηλεμαχία, μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να ρωτήσει; Κυρίως για τα δάνεια που πήρε το «κίνημα». Ποιος θα τα πληρώσει;

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα