Μάγκας Πειραιώτης

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Μπάρτσα (0-0) και έμεινε ζωντανός για το Γιουρόπα ΛιγκΑπό τον
Χάρη Δάντση

Λιοντάρι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν στο… μηδέν (0-0) την Μπαρτσελόνα στο «φλεγόμενο» «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και παρέμειναν στο κόλπο του… Γιουρόπα Λιγκ.

Σχήμα με ενισχυμένο κέντρο αποτελούμενο από τους Ταχτσίδη, Ρομαό, Οφόε, τους Φιγκέιρας, Καρσελά στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη ως μοναδικό προωθημένο (ως… ψευτοεννιάρι) επέλεξε ο Τάκης Λεμονής. Σχήμα που απέδωσε αρκετά καλά στο πρώτο 45λεπτο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν την πίεση της «Μπάρτσα», με τον Προτό να λέει όσες φορές (20′, 28′, 35′) χρειάστηκε «όχι» στον ιδιαίτερα δραστήριο Μέσι, ενώ δημιούργησαν και τις προϋποθέσεις για γκολ. Καλύτερη εξ αυτών των (τριών) ευκαιριών που χάθηκαν ήταν με σουτ του Φορτούνη που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν στο 37′. Και στο δεύτερο μέρος η παρέα των Μέσι, Σουάρες είχε την κατοχή της μπάλας και κατ’ επέκταση την πρωτοβουλία των κινήσεων, υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα, δοκάρι στο 80′ είχε ο Λουίς Σουάρες, ενώ ο Προτό αρνήθηκε το γκολ στον Μέσι, κρατώντας ανέπαφη την εστία του!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύτηκε -εν μέσω αποθέωσης- από τη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ο… συγκινημένος Βαλβέρδε. Δεν έλειψαν πάντως τα δυσάρεστα, καθώς δύο φίλοι της καταλανικής ομάδας δέχθηκαν επίθεση περιμετρικά του φαληρικού γηπέδου και τραυματίστηκαν (ο ένας αρκετά σοβαρά) στο κεφάλι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Σπόρτινγκ και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λισαβόνα. Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 21′ με τον Μπρούνο Σέζαρ. Ηταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά η Γιουβέντους, που δεν το βάζει ποτέ κάτω, βρήκε τη λύση στο 79′ με τον Ιγκουαΐν και κρατά την πρόκριση στα χέρια της.

Την επόμενη αγωνιστική (22/11): Σπόρτινγκ – Ολυμπιακός, Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οφόε (75′ Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (78′ Πάρντο), Φορτούνης (84′ Τζούρτζεβιτς).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ντένις Σουάρες (75′ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45+1′ Ντεουλοφέου), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα