Συνέλαβαν Αλβανό δραπέτη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Η Αστυνομία γνωρίζει τους άλλους δύο εκτελεστές καθώς και τους συμπατριώτες τους που έδωσαν εντολή μέσα από τη φυλακήΤον άνθρωπο που πάτησε τη σκανδάλη και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο έχουν, από χθες, στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό κακοποιό, δραπέτη φυλακών, ο οποίος συνελήφθη στην Εγλυκάδα της Πάτρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν συνθέσει πλήρως το παζλ της δολοφονίας του ποινικολόγου, καθώς γνωρίζουν την ταυτότητα και των άλλων δύο συνεργών, που ήταν στο γραφείο του 52χρονου.

Οι συνεργοί του εκτελεστή φέρεται ότι έχουν αναζητήσει «καταφύγιο» σε πόλεις της περιφέρειας, όπου είναι σε εξέλιξη έρευνες και επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε περιοχές των δυτικών προαστίων της Αττικής.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κλιμάκιο της Ασφάλειας μετέβη στην Πάτρα, όπου έκανε έρευνες κάτω από απόλυτη μυστικότητα και πέρασε χειροπέδες στον κακοποιό, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν και τα στοιχεία των άλλων δύο Αλβανών που συμμετείχαν στη δολοφονία. Μάλιστα, ο ένας βρισκόταν έξω από το γραφείο του ποινικολόγου, δίνοντας εντολές μέσω κινητού στους δύο φυσικούς αυτουργούς.

Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται ότι είναι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, που προσήχθησαν τη Δευτέρα στα γραφεία της Ασφάλειας και εκτίουν ποινή για το μακελειό σε μπαρ του Μικρολίμανου, όπου είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ για τα μάτια μιας χορεύτριας, τραυματίζοντας δεκάδες ανυποψίαστους θαμώνες.

Οι δύο βαρυποινίτες φέρεται ότι έδωσαν μέσα από το κελί τους την εντολή στους τρεις συμπατριώτες τους να απαιτήσουν από τον Ζαφειρόπουλο χρήματα τα οποία δεν τους είχαν δοθεί από «συμβόλαιο» θανάτου με στόχο δικηγόρο στην Πεντέλη το 2015. Πελάτης του Ζαφειρόπουλου φέρεται ότι χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015, όταν τους είχε βάλει να σκοτώσουν δικηγόρο στην περιοχή της Πεντέλης, τον οποίο τελικά τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου προέκυψαν από την έρευνα για έναν καβγά ο οποίος είχε συμβεί στην Καλλιθέα λίγες εβδομάδες πριν από το έγκλημα -πάλι για τα μάτια μιας γυναίκας- και είχε καταλήξει σε ένοπλη συμπλοκή.
Σε αυτήν είχαν εμπλακεί και οι δύο δολοφόνοι του 52χρονου ποινικολόγου.

Ο εκτελεστής υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τη μοιραία σφαίρα στον θώρακα.

Τυχαίο μπλόκο σε τρομοκράτη

Λαβράκι έβγαλε ένας τυχαίος έλεγχος που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σε όχημα, στη Νέα Ιωνία, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος είχε στην κατοχή του έναν γεμιστήρα πιστολιού με σφαίρες και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ο 27χρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με έναν αντιεξουσιαστή, ενώ όταν οι αστυνομικοί τούς έκαναν σήμα σταμάτησαν αμέσως. Μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως ευγενικοί μαζί τους και τους έδωσαν τα χαρτιά που ζήτησαν.

Ωστόσο, για κακή τους τύχη, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ένας εκ των αστυνομικών παρατήρησε ότι υπήρχε ένα γάντι κάτω από το κάθισμα και όταν το τράβηξε αποκαλύφθηκαν ένας γεμιστήρας όπλου με 12 σφαίρες και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Οπως προέκυψε, ο 27χρονος είχε συλληφθεί το 2009, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, όμως αποφυλακίστηκε λίγους μήνες μετά λόγω παρέλευσης του 18μήνου.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρυψώνες, ενώ οι αστυνομικοί ελέγχουν τη διαδρομή που έκανε το βράδυ της Δευτέρας, καθώς εκτιμούν ότι ο 27χρονος μπορεί να είχε στην κατοχή του κάποιο όπλο, το οποίο «ξεφορτώθηκε» μόλις είδε τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα