Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Β. Μαρινάκης

Ο Β. Μαρινάκης παραπέμπεται επίσημα για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα,  ισχύουν κανονικά οι περιοριστικοί όροι!Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, όπως διαβάσατε και χθες στη «δημοκρατία», να στείλει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 28 κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων αγώνων, μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Το πόρισμα που δόθηκε και επίσημα χθες επιβεβαίωσε και τυπικά ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραπέμπεται σε δίκη κατά πλειοψηφία για ένα κακούργημα, αυτό της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό επηρεασμό της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και για ένα πλημμέλημα, αυτό της σύστασης συμμορίας.

Το νέο στοιχείο είναι ότι αποφασίστηκε η διατήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού. Πρόκειται για αυτούς της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, παρά την αίτηση για άρση του πρώτου και του τρίτου όρου του Ευάγγελου Μαρινάκη. Φυσικά, υπάρχει η περίπτωση οι εμπλεκόμενοι να προσφύγουν στον Αρειο Πάγο, κάτι που όμως εγκυμονεί τον κίνδυνο η υπόθεση να επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών και ίσως το κατηγορητήριο να γίνει πιο βαρύ.

Χρίσμα στον Μώραλη

Οπως είναι λογικό, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών οι Μαρινάκης, Σπανός και Κομπότης δεν μπορούν να βρίσκονται σε διοικητικό πόστο ομάδας, ούτε φυσικά να κατέχουν μετοχές. Αυτή ήταν και η αιτία που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραιτήθηκε από την προεδρία του Ολυμπιακού, παραχωρώντας τη θέση του στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι ο πρώην πλέον πρόεδρος του Ολυμπιακού να παραδώσει και τις μετοχές του. Αν δεν συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και τότε θα επέμβει η ΓΓΑ. Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για πιθανές διώξεις σε όσες ομάδες εμπλέκονται. Οι ποινές αναφέρουν αφαίρεση βαθμών και φτάνουν μέχρι υποβιβασμό.

«Σκάνδαλο και κίνδυνος υποβιβασμού»

Θέμα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και σε ναυτιλιακά σάιτ έγινε η παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη. Δύο μεγάλες εφημερίδες από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η μαδριλένικη «AS» με τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα! Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό» αναφέρει στο κείμενό της: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να καταλήξει στη δεύτερη κατηγορία ή και ακόμη πιο κάτω εξαιτίας του σκανδάλου των στημένων αγώνων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», που τονίζει: «Ξέσπασε σκάνδαλο στην Ελλάδα!» Στο κείμενό της η «A Bola» αναφέρει: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, κατηγορείται από την ελληνική Δικαιοσύνη για συμμετοχή σε ένα σχήμα που έστηνε παιχνίδια και ο ιστορικός αθηναϊκός σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό». Τέλος, η ιστοσελίδα TradeWinds, μια από τις κορυφαίες που ασχολούνται με τα ναυτιλιακά ζητήματα, κάνει αναφορά στην παραπομπή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, τονίζοντας όμως ότι το συμβούλιο απάλλαξε τον Μαρινάκη από τις πιο σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες που σχετίζονταν με την έρευνα για το ποδόσφαιρο, οι οποίες περιλάμβαναν απάτη, εκβιασμό και ηθική αυτουργία σε πράξεις βίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα