Τι περιμένει τη Νέα Δημοκρατία, αν…

Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο  οι προσλήψεις!Aς κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Αύριο μεθαύριο επιβεβαιώνονται οι καλύτερες για τη Νέα Δημοκρατία δημοσκοπήσεις και το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλώς σχηματίζει κυβέρνηση, αλλά το κάνει και χωρίς να έχει κανέναν ανάγκη. Αυτοδυναμία και ό,τι άλλο επιθυμεί το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Απόλυτη πολιτική δύναμη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, κουρεμένος μεν, ελεύθερος δε να επανέλθει στις παλαιές, αντικειμενικά πετυχημένες τακτικές του.

Εχουμε, λοιπόν, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τι είδους δραστηριότητες λέτε να προτείνουν στους ευρισκόμενους σε hot spots και καταυλισμούς, στα ελληνικά νησιά τα μιλιούνια μελών ΜΚΟ, οι αλληλέγγυοι που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά, πολλές φορές με ευρωπαϊκή ή κρατική επιχορήγηση; Οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν όχι απλώς «συγγένεια» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανικές προεκτάσεις του; Σε πόσο καιρό προβλέπεται να έχουμε τις πρώτες «εξεγέρσεις» μεταναστών στα νησιά; Εν μέσω ίσως τουριστικής περιόδου; Και όχι στο επίπεδο που γίνονται σήμερα, αλλά με πολύ υψηλότερη ένταση. Οπως προβλέπεται άλλωστε σε ειδικά «σενάρια» που εξετάζονται στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας;

Ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει τότε η κυβέρνηση της Ν.Δ. σχετικά με την αντιμετώπισή τους; Θα τολμήσει να κρατήσει «σκληρή στάση»; Χρησιμοποιώντας βία, έννομη βία; Πώς θα το κάνει, τη στιγμή που επανειλημμένα στελέχη της έχουν πάρει συγκεκριμένες θέσεις; Και πώς θα αντιμετωπίσει τον μιντιακό πόλεμο που θα δεχτεί από όλο τον μηχανισμό που επί χρόνια στήνεται; Και ο οποίος, εκτός από τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους, περιλαμβάνει και άλλα συμφέροντα, εταιρίες που ψωμίζονται από το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουν χτιστεί με «επιλεκτικές συγγένειες» και πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό είναι μόλις μία περίπτωση σχετικής υπόθεσης εργασίας. Για να μην αναφερθούμε σε άλλα πιο «δύσκολα» ζητήματα, όπως ο αριθμός των προσώπων στον κρατικό μηχανισμό οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εκεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι δεν είναι όπως οι παλαιοί «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτελούν «ταλιμπάν» της Αριστεράς και της προόδου. Και αυτή είναι η καλύτερη «μεταβλητή».

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε τι θα γινόταν σε περίπτωση που η Ν.Δ. συγκυβερνούσε με κάποιο κόμμα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως είναι η πιθανότερη περίπτωση. Με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία, αναρωτιέται κανείς εάν θα καταφέρει να «στεριώσει» στην εξουσία. Εάν έχει οποιοδήποτε σχέδιο για να αντιμετωπίσει όσα ήδη ετοιμάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου. Γιατί όποιος πιστεύει ότι αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ήδη δρομολογημένες, κάνει τεράστιο λάθος.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα