«Ανταρσία» κατά Σταύρου στο Ποτάμι

Ηταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και η… χαμηλή πτήση του Σταύρου Θεοδωράκη στις προχθεσινές εκλογές, κι έτσι στο Ποτάμι τα… όργανα ήδη άρχισαν! Στελέχη του κόμματος, λίγο μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος στον α’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ζητούν αυτόνομη πορεία και συνέδριο τώρα.

Με επιστολή τους, 59 μέλη διαφωνούν με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι συνεχίζει τον αγώνα μέσω του νέου φορέα. «Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον νέο φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με μια καθαρά προσωπική απόφασή του, έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του νέου φορέα.

Δεν σταμάτησε σε αυτό – εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφησή του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε» αναφέρουν οι 59, διαμηνύοντας ότι «το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη «να συνέλθουν τα όργανα του Ποταμιού και να έρθουν να κουβεντιάσουν. Στην κεντρική επιτροπή που είχαμε κάνει για τη διαδικασία ήταν επτά άτομα, που είχαν πει ότι “εμείς δεν μετέχουμε”. Είχαμε αποφασίσει από την αρχή την όλη διαδικασία, βεβαίως διεκδικώντας την ηγεσία, όμως είχαμε πει ότι σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εκεί».

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι «έδωσε πολύ το Ποτάμι σε αυτό το εγχείρημα. Εκ των πραγμάτων, φάνηκε ότι ήταν μια ενδοπασοκική διαδικασία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα