Εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση

Από το Χαμόγελο του ΠαιδιούΠανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση οργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Το Χαμόγελο του Παιδιού για έναν μήνα, έως τις 11 Δεκεμβρίου. Με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό», η εκστρατεία, μέσα από μια σειρά δράσεων και συναντήσεων -η πρώτη από τις οποίες πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα- έχει ως στόχους να ενημερώσει το κοινό, να συζητήσει το σοβαρό φαινόμενο και να ενδυναμώσει τις προτάσεις του οργανισμού για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Υγείας το 2013, σχεδόν δύο στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, σε ελάχιστες περιπτώσεις τα θύματα ζητούν βοήθεια, καθώς υπερισχύουν ο θυμός, η ντροπή, αλλά και ο φόβος.

Καταγγελία

Επίσης, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς υπάρχει το πρόβλημα ότι η αποκάλυψη μιας περίπτωσης σεξουαλικής κακοποίησης καταλήγει σε βάρος του παιδιού. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος του Χαμόγελου του Παιδιού και επιστημονικός υπεύθυνος στο κέντρο ημέρας για παιδιά θύματα κακοποίησης Σπίτι του Παιδιού, αναφέρει ότι αν ένα παιδί έχει το θάρρος να αποκαλύψει την εμπειρία του μπαίνει σε έναν κυκεώνα δικαστικών διαδικασιών μέχρι να δικαιωθεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 14χρονης, η οποία τηλεφώνησε στην εθνική γραμμή SOS 1056 για να καταγγείλει ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Ομως ακολούθησε μία πολύχρονη διαδικασία, με τον θύτη να καθυστερεί διαρκώς την εκδίκαση της υπόθεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα