Αγόρια με φούστα και τιάρα θέλει η Αγγλικανική Εκκλησία!

Σε μια απίστευτη προτροπή προχώρησε η Εκκλησία της Αγγλίας, υπό το κάλυμμα της αντιμετώπισης του ομοφοβικού εκφοβισμού, καλώντας τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν γυναικεία ή ανδρικά ρούχα κατά το δοκούν, ανεξαρτήτως φύλου. «Είτε πρόκειται για τιάρα είτε για φούστα μπαλέτου από τούλι και τακούνια, πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούν σε στερεότυπα των φύλων» επισήμανε η Αγγλικανική Εκκλησία σε έκθεσή της, τονίζοντας ακόμα πως ιδίως τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για «εξερεύνηση και παιχνίδι».

Η έκθεση των Αγγλικανών εστάλη σε 4.700 θρησκευτικά σχολεία (με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπουρι) και περιγράφει διάφορους τρόπους για να παταχθεί ο εκφοβισμός εις βάρος ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων και διεμφυλικών μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Παρά το γεγονός πως η Βρετανία είναι μία από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης.

Πριν από μερικές ημέρες, η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ανέφερε σε έκθεσή της πως σχεδόν οι μισοί μαθητές ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό και πως περισσότερα από δύο στα πέντε διεμφυλικά παιδιά στη Βρετανία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα