ΗΠΑ: Οταν οι μεγιστάνες θέλουν να φορολογηθούν

Με επιστολή στο Κογκρέσο ζητούν να μην υπάρξει καμία… ελάφρυνση για να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέοςΑπό τη 
Θεανώ Καρούτα 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, οι Μπεν Κόεν και Τζέρι Γκρίνφιλντ της παγκόσμιας αλυσίδας παγωτού Ben & Jerry’s, η σχεδιάστρια μόδας Αϊλίν Φίσερ, ο Στίβεν Ροκφέλερ, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι και δεκάδες ακόμα εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ, σε κοινή επιστολή τους προς το Κογκρέσο, καλούν τους νομοθέτες να μην προχωρήσουν σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα «επιδεινώσει περαιτέρω τις οικονομικές και τις κοινωνικές ανισότητες».

Συγκεκριμένα, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζονται οι Ρεπουμπλικάνοι και το οποίο προβλέπει μείωση της φορολογίας για τους έχοντες, περισσότεροι από 400 πλούσιοι Αμερικανοί συνυπέγραψαν την επιστολή που συντάχθηκε από τη φιλελεύθερη ομάδα Responsible Wealth (Υπεύθυνος Πλούτος), ζητώντας από τους βουλευτές να μην προβούν σε καμία νομοθέτηση που θα λειτουργήσει εις βάρος μερίδας των πολιτών και θα αυξήσει επιπροσθέτως το δημόσιο χρέος της χώρας.

Οι υπογραφές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», η επιστολή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των υπογραφών και θα αποσταλεί εντός της εβδομάδας ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, οι υπογράφοντες προτείνουν ακόμα και την αύξηση της φορολογίας για τους πραγματικά πλούσιους, ήτοι για τους ίδιους!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση της ομάδας Responsible Wealth έρχεται σε μια περίοδο που η ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1920, ενώ και το επίπεδο του κρατικού χρέους είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως στη λίστα απαντάται μια μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων, ενώ στην πλειονότητά τους οι υπογράφοντες προέρχονται από την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και τη Μασαχουσέτη.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά χρήματα (ούτως ή άλλως αυτοί που ορίζονται ως πλούσιοι στην εν λόγω κίνηση είναι οι άνθρωποι που κερδίζουν πάνω από 250.000 δολάρια τον χρόνο και έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης του 1.500.000 δολαρίων) ζητούν αύξηση της φορολογίας τους, καθώς το ίδιο είχε κάνει ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ το 2011, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια στήριξης του προγράμματος των Δημοκρατικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα