«Τουρκοφάγος»!

Παλικαρίσια νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ (90-83 στην παράταση)Από τη
Μαρία Τσίχλα

«Kατάπιε» τη Φενερμπαχτσέ ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν παλικαρίσια νίκη με 90-83 στην παράταση (75-75 κ.δ.) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας κι έκαναν το 5-2 στη διοργάνωση. Εξαιρετικοί οι Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς, με τον υπαρχηγό του πειραϊκού συλλόγου Πρίντεζη να κάνει τη διαφορά στον έξτρα χρόνο της παράτασης και να υποχρεώνει την ομάδα του Ομπράντοβιτς στην πρώτη εντός έδρας ήττα της (4-3).

Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στη δεύτερη περίοδο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ενώ προηγούνταν με δέκα πόντους διαφορά (40-30). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο, δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Ο Ρόμπερτς πήρε από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και με την τρομερή ευστοχία του στα τρίποντα (5/5), αλλά έχοντας και ως βοηθούς τους Στρέλνιεκς (16 π.) και Πρίντεζη (18 π.), έκαναν την ανατροπή που διατήρησαν μέχρι την τέταρτη περίοδο. Δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα δέκα πόντων, το οποίο εξανεμίστηκε… Η εμπειρία των παικτών της ελληνικής ομάδας δεν ήταν αρκετή, καθώς ένα επιθετικό φάουλ του Πρίντεζη και μία λανθασμένη διαγώνια πάσα του Παπανικολάου έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση. Ο,τι όμως δεν έκανε στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός το έκανε στον έξτρα χρόνο και με οδηγό τον Πρίντεζη πανηγύρισαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Αύριο (21.00) η ομάδα του Πειραιά θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75, 83-90 (παρ.)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 2, Μέλι 11(1), Ουοναμέικερ 15(2), Σλούκας 13(1), Νάναλι 22(3), Γκούντουριτς 4, Βέσελι 8, Ντατόμε 8(1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Στρέλνιεκς 16(3), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 21 (5), Γουίλτζερ, Τόμπσον 9(1).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα