Η «μισή αλήθεια» τρικ των νενέκων

Και οι τελευταίοι από τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας της ελληνικής οικονομίας ομολογούν το έγκλημά τους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε. παραδέχεται όλα όσα υποστήριζε η εφημερίδα μας από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της. Τα Μνημόνια δεν ήταν το ιδανικό και το μόνο «φάρμακο», όπως τα διαφήμιζαν οι πρώιμοι (και τώρα οι όψιμοι) γελωτοποιοί των Γερμανών και οι υπηρέτες των πιστωτών.

Ηταν το δηλητήριο που σκότωνε τον ασθενή. Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε. δεν χρησιμοποιεί, ασφαλώς, τέτοιου είδους σκληρές διατυπώσεις. Λέει σχεδόν τα ίδια πράγματα με μια κάπως πιο… βελούδινη διατύπωση. Οπως έγραψε σε σχετικό άρθρο της η «δημοκρατία», στην πολυσέλιδη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε. διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: «Στα μέσα του 2017 η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται εξωτερική χρηματοδοτική στήριξη, γεγονός που σημαίνει ότι τα προηγούμενα προγράμματα δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την ικανότητα της χώρας να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της από τις αγορές, μεταξύ άλλων και λόγω αδυναμιών σε επίπεδο υλοποίησης. […] Τα προγράμματα δεν υποστηρίζονταν από συνολική αναπτυξιακή στρατηγική με πρωτοβουλία της ίδιας της χώρας, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει και τη μετά τη λήξη των προγραμμάτων περίοδο».

Ακόμα
και στη διασφάλιση της λειτουργίας των τραπεζών παραδέχεται σφάλμα η συγκεκριμένη έκθεση: «Τα προγράμματα εξασφάλισαν τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν κατάφεραν, ωστόσο, να αποτρέψουν τη ραγδαία επιδείνωση των ισολογισμών των τραπεζών, πρωτίστως λόγω των δυσμενών μακροοικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, με συνέπεια να περιοριστεί η ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία».

Κι όμως
, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε. και το ΔΝΤ (που αναφέρθηκε στον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού των πολλαπλασιαστών) δεν διστάζουν να μιλήσουν -έστω εκ των υστέρων- για τα λάθη τους, στην Ελλάδα, μια μερίδα ουραγών των πιστωτών και απολογητών ακόμη και των χειρότερων εγκλημάτων τους πανηγυρίζει! Αυτοί οι αξιοθρήνητοι νενέκοι καμαρώνουν για τη «μερική επιτυχία» των Μνημονίων επειδή, σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση, «οι τρεις βασικοί στόχοι των προγραμμάτων επιτεύχθηκαν μόνο σε περιορισμένο βαθμό».

Επειτα
από την καταστροφή που υπέστησαν η χώρα, ο λαός και το σύνολο του έθνους μας, υπάρχουν ακόμη αξιολύπητα και άξια περιφρόνησης άτομα που υπερασπίζονται όλα όσα έχουν απορρίψει ακόμα και τα αφεντικά τους! Εφαρμόζουν την τεχνική της μισής αλήθειας ελπίζοντας ότι απευθύνονται σε τόσο αδαείς και ευκολόπιστους πολίτες που θα καταπιούν αμάσητη την αηδιαστική προπαγάνδα τους. Το ίδιο τέχνασμα εφαρμόζουν από την αρχή της μαύρης περιόδου των Μνημονίων και δεν έχουν πρόθεση να αλλάξουν… ρεπερτόριο.

Ωστόσο,
το παραμύθι τους έπαψε να γίνεται πιστευτό. Παρήλθαν οι καιροί της βασιλείας τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα