ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ (!) ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Η απίστευτη υποκρισία με αφορμή τη φονική καταιγίδα, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση, θα έλεγα ότι τα πολιτικά κόμματα μας κάνουν πλάκα. Και, για να αντιληφθείτε πόσο ξένα και αποκομμένα είναι από τον ελληνικό λαό, σας αναφέρω απλά γεγονότα για να καταλάβετε την υποκρισία. 

Λίγα 24ωρα μετά τη φονική καταιγίδα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 συνανθρώπους μας και για την οποία τις ευθύνες θα τις αναζητήσουμε εν ευθέτω χρόνω (κακώς, κάκιστα – η τιμωρία πρέπει να επιβάλλεται άμεσα για να παραδειγματίζεται ο πολίτης), στα ταμεία των κομμάτων εισέρρευσε άφθονο χρήμα! Ακόμα μία δόση από την κρατική επιδότηση προς όλους αυτούς που έπαιρναν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από θαλασσοδάνεια, τα οποία τους έδιναν οι τραπεζίτες κολλητοί τους.

Περίμενα, λοιπόν, ότι θα είχαν την ελάχιστη ευαισθησία να καταθέσουν από κοινού, κατά μόνας, ένα ποσό για να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς. Ή, έστω, ότι οι βουλευτές τους θα έβαζαν ένα μικρό ποσό. Τσιμουδιά!

Αντί γι’ αυτό, επέλεξαν τη γνώριμη διαδρομή: Να πληρώσουν πάλι οι πολίτες τη βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Και δεν θα είχα καμία αντίρρηση με αυτή τη λογική, εάν τα κόμματα και οι αρχηγοί τους είχαν κάνει την αρχή. Τη γελοιότητα ξεκίνησε το νέο ΠΑΣΟΚ, που δίπλα στις κάλπες έβαλε ένα κουτί για να μαζεύει λεφτά για τους παθόντες. Η παρανομία στο έπακρον και καλό θα ήταν να το ψάξει ένας εισαγγελέας.

Διότι, για να κάνεις έρανο, θα πρέπει να έχεις λάβει ειδική άδεια, να κόβεις παραστατικά-αποδείξεις, να υπάρχει επιτροπή εράνου κ.λπ.

Και όλα αυτά για να υπάρχει διαφάνεια και τα λεφτά να καταλήγουν εκεί όπου πρέπει. Και θα μου πείτε «νομικίστικα όλα αυτά» ή να αποδεχθώ ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γι’ αυτό, ας πάω στην ουσία: Γιατί δεν είπατε, σύντροφοι, να δώσετε κάτι από τα δικά σας;

Γιατί την ευαισθησία σας πρέπει να τη «δείξετε» με χρήματα των πολιτών; Γιατί δεν είπατε να επιστρέψετε κάτι από τις μίζες που πήραν κάποια από τα στελέχη σας, έτσι, για να δείξετε ότι ο νέος φορέας έχει άλλο ήθος; Αφωνία, όμως, και (παράνομα) επικοινωνιακά παιχνίδια… Τουλάχιστον η Ν.Δ. δεν κατέφυγε σε αυτήν τη γελοιότητα. Επέλεξε να μαζέψει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να αποφύγει τον σκόπελο των νομικών.

Και εκείνη, όμως, θα έστελνε διαφορετικό μήνυμα εάν μάζευαν χρήματα οι βουλευτές της ή έδινε ένα ποσό από την κρατική ενίσχυση. Θα ήταν πιο έντιμο και θα έδειχνε πολλά πράγματα. Αλλά, όταν χρωστάς στις τράπεζες εκατομμύρια, τότε είσαι έρμαιο πολλών πραγμάτων… Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αποφάσισε να μοιράσει από τα ταμεία του κράτους και ουχί του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά, επιγραμματικά, για να μη μας περνούν και για… Αμερικανάκια!

Και κάτι τελευταίο προς τη συντρόφισσα Φώφη: Ας μη νομίζει ότι το νέο κόμμα, με τον νέο ΑΦΜ, θα μπορέσει να ξεπλύνει τις αμαρτίες -οικονομικές και όχι μόνο- του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να δεσμευτεί ότι θα πληρώσει στο ακέραιο τα δανεικά που έχει πάρει.

Και επειδή κανείς δεν ρώτησε την κυρία Γεννηματά στα debates, τη ρωτάμε ακόμα μία φορά: Τι θα κάνει με τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ; Τι θα κάνει με το πόρισμα για τα έργα και τις ημέρες του Παπανδρέου (του υιού τού Ανδρέα, βεβαίως βεβαίως!) στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Θα περιμένουμε με σεβασμό τις απαντήσεις της.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα