Πράσινο φως στους διεθνείς

Ο ΠΑΟ είπε το «OK» και οι Καλάθης, Βουγιούκας και Αντετοκούνμπο θα φορέσουν τα γαλανόλευκα Από τη
Μαρία Τσίχλα

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός, καθώς αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στους διεθνείς του, ώστε να αγωνιστούν στο ματς της Εθνικής ομάδας με το Ισραήλ.

Η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τη Μεγάλη Βρετανία, εκτός έδρας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, χωρίς να έχει στη διάθεσή της τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Μήτογλου. Αυτό συμβαίνει, καθώς οι «αιώνιοι» έχουν αγώνες για την Ευρωλίγκα, με τους παίκτες να αποφασίζουν να στηρίξουν τις ομάδες τους.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» επέτρεψαν στους παίκτες τους να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα στην αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας κόντρα στο Ισραήλ, στην Κρήτη. Ετσι, λοιπόν, οι Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας θα βρίσκονται στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος ωστόσο πρέπει να αποφασίσει πώς θα φτιάξει το πλάνο της ομάδας του, αλλάζοντας τις κλήσεις από αγώνα σε αγώνα.

Παράλληλα, ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την ομάδα που επιθυμούμε. Δεν είναι θέμα του προπονητή, αλλά η διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα πληγώνει κάποιες χώρες περισσότερο, και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Κάναμε τις κλήσεις μας και προσθέσαμε παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τις μικρές Εθνικές, που έχουν δείξει καλά στοιχεία».

Από την άλλη πλευρά, σχετικά με τους παίκτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολη περίπτωση και σε πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Ολοι οι παίκτες παλεύουν για ένα συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα. Είναι σεβαστό το ότι υπάρχουν άγχος και πίεση. Τα παιδιά θέλουμε να είναι υγιή για να προσφέρουν στην Εθνική και στις ομάδες τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα