Βουβό κλίμα δυσαρέσκειας στη Ν.Δ. για τη Σπυράκη

«Βράζουν» βουλευτές και στελέχη για τη διπλοθεσία (με αποζημίωση) αλλά και το προκλητικό ύφος της εκπροσώπου 

Μπορεί για την ώρα το κλίμα δυσαρέσκειας για τη Μαρία Σπυράκη να είναι βουβό στην Πειραιώς, όμως το καζάνι για την εκπρόσωπο μερικής απασχόλησης της Νέας Δημοκρατίας βράζει. Βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι στα κάγκελα, καθώς θεωρούν προκλητικά τόσο τη διπλοθεσία (και μάλιστα με αποζημίωση, που βλέπουν οι περισσότεροι πλέον με το κιάλι) όσο και το θράσος της να εμφανίζεται ως... γκεστ σταρ στο κόμμα και να δίνει διαταγές με... ευρωπαϊκό αέρα.

Απουσίες

Η ευρωβουλευτής, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί αρέσκεται να δηλώνει ως «η φωνή του Κυριάκου στις Βρυξέλλες», τις περισσότερες μέρες απουσιάζει, την ώρα μάλιστα που το κόμμα καλείται να δώσει μάχες εντός και εκτός Βουλής. Η ίδια, που δεν είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί από τη θέση της ευρωβουλευτού, διευκολύνοντας μάλιστα τον πρόεδρο της Ν.Δ. που τη διόρισε στην πρώτη γραμμή της μάχης εκπρόσωπο Τύπου, καίγεται μόνο πώς θα διαμορφώσει το γραφείο (μικρό, πράγματι, για το... μεγαλείο της) και πώς θα βολέψει τους συνεργάτες της σε αυτό.

Οι φωνές της, όποτε βρίσκεται σε αυτό, βέβαια, τρυπούν τους τοίχους και έκπληκτοι οι εναπομείναντες υπάλληλοι την κοιτούν με περιέργεια, καθώς θεωρεί ότι κάποιοι, για κάποιον λόγο, σαμποτάρουν το έργο της. Η εικόνα της σε επίπεδο επικοινωνίας κάθε φορά που εμφανίζεται όχι μόνο δεν προσδίδει κάτι στη Ν.Δ., αλλά υπενθυμίζει σε όλες και σε όλους τα έργα της ως ρεπόρτερ στο Mega και τα παιχνίδια που παίχτηκαν τότε για να περάσουν τα Μνημόνια.

Δεν θα αναφερθούμε στο πάλαι ποτέ παρελθόν της στη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, μια και, απ' ό,τι πληροφορούμαστε, είναι έτοιμοι να της το θυμίσουν οι πρώην σύντροφοί της σε περίπτωση που αναγκαστεί να κατέβει ως υποψήφια στη Θεσσαλονίκη, όπου ετοιμάζεται να ανοίξει γραφείο. Και εάν αυτό αφορά εκείνη, η διπλοθεσία της και το ηθικό ασυμβίβαστο που έχει ενδιαφέρουν την παράταξη. Και εάν δεν έχει η ίδια την ευαισθησία να παραιτηθεί, ας της το θυμίσει ο κ. Μητσοτάκης, όπως τονίζουν στελέχη της Ν.Δ.

Κυριάκος για ΕΛ.ΑΣ.: Δεν την αφήνουν να βάλει τάξη στα Εξάρχεια

Στην καταγγελία ότι «η Αστυνομία δεν αφήνεται ελεύθερη να βάλει τάξη στα Εξάρχεια για να μην ενοχληθούν οι σύντροφοι» προχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. με αντικείμενο την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τη δυνατότητα κατασκευής έργων υποδομής που θα αναβαθμίσουν την περιοχή, όπως σταθμός μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και παροχή κινήτρων για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα «τολμηρό σχέδιο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο», ώστε «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Πολυτεχνείου και να δώσουμε την αίσθηση στους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας ότι νοιαζόμαστε για την ποιότητα της ζωής τους».

Οπως είπε, «για τα ζητήματα αυτά χρειάζεται καρότο και μαστίγιο», σημειώνοντας ότι «το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι αριστερή, δεξιά ή κεντρώα πολιτική. Είναι η επιβεβλημένη πολιτική». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη ενός «επιτελικού κράτους», διεμήνυσε ότι «η Ν.Δ. δεν θα δεχτεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για πελατειακούς λόγους» και έκανε λόγο για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως «έχουμε πρόσθετα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ. Αν υπολογιστούν και τα μέτρα του 2019-2020, το συνολικό άθροισμα των μέτρων ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ».