Βραβεία και… μπίζνες για τον Τσίπρα εις Παρισίους

Επαφές με επιχειρηματικούς ομίλους για τον πρωθυπουργό, που σήμερα θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδροΜε τον Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη σύντομη παραμονή του στο Παρίσι, που όμως ήταν πλούσια σε βραβεύσεις και συναντήσεις με Γάλλους θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες. 

Στο πρόγευμα εργασίας που είχε χθες το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Τσίπρας (κατά σύμπτωση στο ίδιο ξενοδοχείο, το «George V», όπου ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε προ ετών παραθέσει τη χλιδάτη δεξίωση γάμου του) συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων (L’Oreal, IBM, HSBC France, AIRBUS, BlackRock, Nestle, SUEZ, Kia Motors, Philip Morris France, SAS, EDF, Societe Generale, Morgan Stanley).

Αργότερα παραλαμβάνοντας το πρώτο εκ των δύο βραβείων, αυτό του «Πολιτικού Σθένους» από τα χέρια του Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτή του περιοδικού «Politique Internationale», απέδωσε τα εύσημα στον ελληνικό λαό λέγοντας: «Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας».

Η διόρθωση

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του έκλεψε τις εντυπώσεις μιλώντας για λίγο στα γαλλικά, ενώ στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να διορθώσει ένα παλαιότερο λάθος, όταν πιάστηκε αδιάβαστος στην ελληνική μυθολογία. Τότε είχε γράψει στο twitter ότι ο Οδυσσέας είχε βουλώσει τα αυτιά του στις Σειρήνες με κερί, ενώ ο μύθος λέει ότι είχε δώσει διαταγή στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι και αυτοί να βουλώσουν τα αυτιά τους με κερί.

«Ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των Σειρήνων» είπε σε μια αποστροφή του προς το κοινό της αίθουσας, βάζοντας με καθυστέρηση τα… μυθολογικά πράγματα στη θέση τους.

Εξηγώντας ο κ. Βάσμαν τη βράβευση του κ. Τσίπρα, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Οι πραγματικοί ηγέτες είναι άτομα ικανά να κατανοούν το νόημα της Ιστορίας και να βάζουν, όταν χρειάζεται, σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους κλίσεις, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας».

Το απόγευμα χθες ο πρωθυπουργός βραβεύτηκε και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνάντησε χθες και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα