Πολυδιάσπαση στους δικηγόρους της Αθήνας

15 υποψήφιοι πρόεδροι στις εκλογές του ΔΣΑ την ΚυριακήΣε μια περίοδο που ο δικηγορικός κλάδος ταλανίζεται από οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, οι δικηγόροι προσέρχονται στις κάλπες, την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να επιλέξουν το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της Ελλάδας, τον ΔΣΑ. 

Ο νέος πρόεδρος καλείται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να διαχειριστεί ένα δυσοίωνο μέλλον, λόγω της συνεχούς μείωσης της δικηγορικής ύλης αλλά και των δυσβάσταχτων βαρών που έχουν να αντιμετωπίσουν εξαιτίας του Ασφαλιστικού και της υπέρμετρης φορολόγησης.

Το φαινόμενο της πολυδιάσπασης που παρατηρείται σε αυτές τις εκλογές είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του συλλόγου, καθώς συνολικά 15 υποψήφιοι πρόεδροι και συνδυασμοί θα κατέλθουν στις εκλογές, που διεξάγονται 26 και 27 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την ψήφο περίπου 22.000 δικηγόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον κάθε κομματικό χώρο κατεβαίνουν στις εκλογές από δύο έως τρεις υποψήφιοι, ενώ υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια, η «Εναλλακτική Παρέμβαση», το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και η «Πυξίδα», χωρίς πρόεδρο. Πάντως, ο μεγαλύτερος αντίπαλος θεωρείται η αποχή, η οποία στις προηγούμενες εκλογές, το 2014, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μεγάλος νικητής.

Παρατάξεις

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος με την παράταξη «Ο δικηγόρος – Ολοι εμείς μαζί» στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, απ’ όπου προέρχεται ο Θέμης Σοφός με τον συνδυασμό «Εργατικοί», αλλά και ο Φώτης Κωτσής με το ψηφοδέλτιο «Δικηγόροι Μπροστά», όπως και ο μεμονωμένος υποψήφιος Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου. Οσοι γνωρίζουν τις ισορροπίες λένε πως ο κάθε υποψήφιος στηρίζεται από διαφορετική τάση μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον κεντρώο χώρο, το ΠΑΣΟΚ, τη σημερινή Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εκεί ανήκουν οι Δημήτρης Βερβεσός, που κατεβαίνει ως μεμονωμένος και διεκδικεί την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τέταρτη φορά, Βασίλης Βραχιώτης («Επείγει»), Παναγιώτης Περάκης («Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση»), Χριστίνα Κουντούρη («Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη») και Παναγιώτης Γαλετσέλης («Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή»).

Από τον χώρο της Αριστεράς, με ένα πιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, κατεβαίνει πρώτη φορά υποψήφιος ο Θόδωρος Μαντάς με το «Παρίσταμαι Υπέρ». Από τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται ο Νίκος Δαμασκόπουλος με τη «Σύνθεση των Δικηγόρων», ενώ ο Αγγελος Βρεττός με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» από το ΚΚΕ. Πάντως, ο δεύτερος γύρος, στις 3 και τις 4 Δεκεμβρίου, θεωρείται δεδομένος για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων.

Τι δείχνουν τα κρυφά γκάλοπ

Πληροφορίες από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι ένας από τους δύο υποψηφίους που θα περάσει στον δεύτερο γύρο θα είναι ο Δημήτρης Βερβεσός. Ως επικρατέστεροι αντίπαλοί του, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι Δ. Αναστασόπουλος, Π. Περάκης, Θ. Μαντάς και Θ. Σοφός, ενώ ανοδικές τάσεις εμφανίζει και ο Φ. Κωτσής. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα