Ξεκινούν αύριο οι πρώτοι δεκαοκτώ πλειστηριασμοί

Λήξη της αποχής με παρατράγουδα αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά και ΔωδεκανήσουΑνοιξε ο δρόμος για τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αύριο, Τετάρτη, μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων της Αθήνας, του Πειραιά και της Δωδεκανήσου για αναστολή της αποχής από τα καθήκοντά τους.

Η λήξη της αποχής αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία σημαδεύτηκε από την παραίτηση πέντε μελών της διοίκησης του συμβολαιογραφικού συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς κατήγγειλαν μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου.

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση που θα κινεί αυτεπάγγελτα διώξεις κατά εκείνων που παρεμποδίζουν το έργο τους. Και αυτό γιατί καθοριστικές για την απόφασή τους να απέχουν, έως το τέλος του χρόνου, ήταν οι επιθέσεις που δέχτηκαν τόσο κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών όσο και στα γραφεία τους.

Συγκεκριμένα, 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής, τον έλεγχο για την τήρηση των κυβερνητικών υποσχέσεων, την άμεση σύσταση και τη λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών, αλλά και τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης.

Επτά συμβολαιογράφοι είπαν «ναι» στη λήξη της αποχής, ζητώντας, όμως, την επικύρωση της απόφασης στην επόμενη γενική συνέλευση. Τριάντα έξι συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ. Τριάντα επτά μέλη του συλλόγου τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης χωρίς εξαιρέσεις. Οι συμβολαιογράφοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους στην επόμενη γενική συνέλευσή τους, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, δίνοντας ουσιαστικά δίμηνο περιθώριο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της. Μετά τη λήξη των κινητοποιήσεών τους οι συμβολαιογράφοι επιστρέφουν αύριο, Τετάρτη, στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα, διευκρινίζουν πως όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των πρώτων 18 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ εκτιμούν ότι μετά τη δική τους απόφαση θα βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους και οι άλλοι σύλλογοι της χώρας.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τα μέλη των συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του συλλόγου. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παν. Λαφαζάνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα