«Μητσοτάκης και Φώφη ήξεραν τον Παπαδόπουλο»

Οι αποκαλύψεις Καμμένου, που έκανε λόγο για κατασκευασμένο σκάνδαλο με συνδρομή και πράκτορα της ΜΙΜε επίσημα έγγραφα, επικυρωμένα από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε στον ισχυρισμό της Ν.Δ. πως ο Β. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων και όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας και αποκάλυψε ότι τον συγκεκριμένο επιχειρηματία γνώριζαν στη Ν.Δ. από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως και στο ΠΑΣΟΚ, όσο η Φώφη Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. 

«Το παραμύθι τελειώνει εδώ. Ενα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της Ν.Δ.» είπε ο κ. Καμμένος, επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένο σκάνδαλο με τη συνδρομή και Ελληνα πράκτορα της ΜΙΤ «μετά το Λονδίνο, μετά τον ναρκέμπορο», που σκοπό είχε την «υποστήριξη του κουμπάρου της κυρίας Μπακογιάννη».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Οσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» τόνισε. Επιτέθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κατά του Αδωνη Γεωργιάδη μιλώντας για «πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων», τους οποίους, όπως είπε, θα τους αντιμετωπίσει στη Δικαιοσύνη. Στο ερώτημα αν γνωρίζει τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος επισήμανε ότι είναι νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι το 1988 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «πριν γίνει πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να δοθεί δάνειο στη Ρωσία για την αποζημίωση των Ελλήνων εξαγωγέων που δεν πληρώνονταν από τη Σοβιετική Ενωση».

Στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, το 1991 -επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη- πήγε αποστολή στη Ρωσία με τον τότε διοικητή της ΤτΕ, στην οποία συμμετείχε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Μαζί ήταν και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιος του Βασίλης, οι οποίοι εισέπραξαν 67.000.000 δραχμές. Λίγο μετά την ομιλία του μάλιστα ο κ. Καμμένος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter σχετική φωτογραφία όπου εμφανίζονται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πατέρα του Κωνσταντίνο.
Ανέφερε μάλιστα ότι δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της Ν.Δ. (σ.σ.: Γ. Γεωργαντάς), για να προσθέσει: «Να δούμε ποιοι έχουν σχέση με τον Παπαδόπουλο». Και συνέχισε λέγοντας ότι στο υπουργείο Αμυνας είχε πάει τον Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά το 2014.

Ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter μάλιστα φωτογραφία με την κυρία Γεννηματά να παρευρίσκεται στην υπογραφή συμφωνίας στο Παρίσι μεταξύ των ΕΑΣ και της εταιρίας International Golden Group του Αμπού Ντάμπι. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, όπως αποκάλυψε στην ομιλία του στη Βουλή, δέχτηκε πρόσφατα απειλητικό τηλεφώνημα και μετά την άρση του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που του τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η Ν.Δ.».

Ο κ. Πατεράκης, με γραπτή δήλωσή του, επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα στον Πάνο Καμμένο για να του ζητήσει συνάντηση, όπως αναφέρει και χαρακτήρισε τις κατηγορίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας «ψεύδη και συκοφαντίες».

«Εκρηξη» από Κοτζιά για Κουμουτσάκο και Λοβέρδο

Την έκρηξη του Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι αναφορές και οι μομφές της αντιπολίτευσης σε βάρος του, ότι γνώριζε τα περί προβλημάτων στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Εκανε μάλιστα λόγο ο υπουργός Εξωτερικών για «πολιτική αλητεία» και «συκοφαντίες».

«Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη στάση ευθύνης που κρατώ, έχοντας θέσει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα, ως αδυναμία. Νομίζουν ότι μπορούν να με υβρίζουν, όπως καθημερινά κάνουν, άνευ απαντήσεων. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Ο κ. Κουμουτσάκος στη Βουλή εψεύσθη συνειδητά και συκοφάντησε σκοπίμως. Η αμετροέπειά του ξεπέρασε κάθε όριο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει πως «ο κ. Κουμουτσάκος, ξεπερνώντας κάθε όριο, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζω ανύπαρκτα πράγματα για να μου αποδώσει ευθύνες που δεν υπάρχουν. Τον καλώ να αποδείξει όλα όσα ισχυρίστηκε. Αλλιώς θα έχει ομολογήσει ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης».

«Ανύπαρκτο»

Λίγες ώρες πριν, ο κ. Κοτζιάς έβαλε κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέα Λοβέρδου για τα απόρρητα έγγραφα. Χωρίς να τον ονοματίζει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον, ο υπουργός Εξωτερικών, με tweet που έκανε από την Ινδία, ανέφερε: «Στήνουν μια ανύπαρκτη ιστορία και για να γίνουν πειστικοί με εμφανίζουν ως γνωστή της από πέρσι. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία. Μπερδεύουν δε επίτηδες το δημοκρατικό μέτρο κοινοβουλευτικού ελέγχου των απόρρητων κονδυλίων με την παράνομη δημοσίευση από τη διαπλοκή απόρρητων εγγράφων».

Πυρά κατά του Μαξίμου και από την ελάσσονα αντιπολίτευση

Σφόδρα επιθετικοί κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκαν και οι επικεφαλής του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων και του ΚΚΕ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για «επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης», σημειώνοντας ότι «τα όπλα, όπως λένε οι στρατιωτικοί, είναι σαν τα ναρκωτικά», καθώς στη μαύρη αγορά εκτοξεύεται η τιμή τους.

«Στα φαρμακεία η μορφίνη είναι φτηνή. Στη μαύρη αγορά η τιμή της εκτοξεύεται. Το ίδιο και με τα βλήματα. Υπάρχουν οι επίσημες τιμές και οι τιμές της μαύρης αγοράς. Και τα 300.000 βλήματα που εμείς θα τα δίναμε για 66.000.000 στη μαύρη αγορά κάποιος ή κάποιοι θα τα έπαιρναν 200.000.000. Ετσι προκύπτουν οι μίζες και γι’ αυτό χρειάζονται οι μεσάζοντες. Εκεί κερδίζουν οι λαθρέμποροι, οι μιζαδόροι και οι διεφθαρμένες εξουσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για προσπάθεια «πόλωσης» κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Λεβέντης. «Η παρούσα συζήτηση διαφημίστηκε σαν τη μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων. Αλλά θα πρέπει να απογοητεύτηκαν οι πολίτες γιατί ό,τι ακούστηκε ήταν παλιό» τόνισε. Θα πρέπει, είπε, «όταν υπάρχει μια προμήθεια του Δημοσίου ή με αξία πάνω από 1.000.000 ευρώ, να υπάρχει παρουσία εισαγγελέως. Ετσι θα είχαμε γλιτώσει από πολλά κακά» ανέφερε, διερωτώμενος γιατί να προσπαθήσει ο κ. Καμμένος να πουλήσει μόνος του το υλικό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «σκάνδαλο της υπόθεσης είναι πως η κυβέρνηση πουλά όπλα σε μια χώρα που ξέρει πως θα τα διαθέσει για να βομβαρδίζει την Υεμένη, για να σκοτώνει παιδιά. Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» τόνισε.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας χαρακτήρισε τους ΑΝ.ΕΛ. ως δεξί πόδι του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι Τσίπρας και Καμμένος συγκαλύπτουν τις μίζες και είναι άξιοι συνεχιστές της κλεπτοκρατίας.

Για αυτοκάθαρση (!) στο ΠΑΣΟΚ επαίρεται η θρασύτατη Γεννηματά

Ευκαιρία να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως «άγγελο της κάθαρσης» νόμισε ότι βρήκε χθες η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή! «Είμαστε εμείς που κάναμε αυτοκάθαρση, είμαστε εμείς που στείλαμε στον εισαγγελέα με δική μας πλειοψηφία όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Αν τολμάτε, κάντε το και εσείς» είπε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τίποτα μάλλον δεν άκουσε όμως για την καταδίκη του παρολίγον προέδρου του κόμματος Ακη Τσοχατζόπουλου για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μίζες. Ούτε έμαθε ότι προ μηνών η Δικαιοσύνη προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κορυφαίου υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ούτε φυσικά εδέησε ποτέ η ίδια να ενημερώσει τον λαό για το περίφημο πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που έχει παραδοθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, έχει το θράσος και μιλάει για αυτοκάθαρση στο ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα έχει ακόμα κοντά της τους Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Τ. Μαντέλη και πολλούς ακόμα «εκλεκτούς»… Στο ζήτημα της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως «ο κ. Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή μιλώντας για διακρατική συμφωνία, ενώ μιλούσε με τον κ. Παπαδόπουλο» και ότι «απέκρυψε από τη Βουλή την ύπαρξη μεσάζοντα».

Απευθυνόμενη δε στον Νίκο Βούτση είπε: «Τι τελικά είναι αδίκημα: Η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων ή η αποκάλυψή τους;» Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απίστευτη κίνηση του Α. Λοβέρδου (προφανώς σε συνεννόηση με τη Φώφη Γεννηματά) να «μοιράσει» απόρρητα έγγραφα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα