Με γεμάτη φαρέτρα!

Στη διάθεση του Πασκουάλ ο Βουγιούκας! Ευρωλίγκα και FIBA ψάχνουν τη χρυσή τομή για τις αγωνιστικές καραμπόλες Από τη
Μαρία Τσίχλα

Την όγδοη νίκη του στην Ευρωλίγκα θα διεκδικήσει απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (20.00, Novasports 1) για την 11η αγωνιστική, με στόχο να δώσουν συνέχεια στο σερί τους και να πάρουν την έκτη νίκη τους. Για την αποψινή αναμέτρηση ο Τσάβι Πασκουάλ υπολογίζει κανονικά τον Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και, όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Σχετικά με τη δυσκολία της αναμέτρησης και το τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του, ο προπονητής του «Τριφυλλιού» τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ καλή άμυνα, την οποία χρησιμοποιεί για να σκοράρει στον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση και να ελέγχουμε τον χρόνο του αγώνα».

Στο τραπέζι το καλαντάρι

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα και η FIBA συνεχίζουν να αναζητούν τη χρυσή τομή σχετικά με το καλαντάρι των αγώνων. Στις πρώτες αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν συμμετείχαν οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, η οποία με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελόνη εξετάζονται τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες, ώστε να προσαρμοστεί το πρόγραμμα και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

«Το συμβούλιο επικεντρώνει την προσπάθειά του στο να βρεθεί λύση που θα σέβεται τις εθνικές ομάδες και τη σημασία που έχουν αυτές για τους φιλάθλους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα του αθλήματος, και να αποφύγει το να επηρεαστούν οι εθνικές ομάδες από γεγονότα, όπως το πόσοι παίκτες μιας χώρας αγωνίζονται σε συλλόγους του ΝΒΑ» ανέφερε -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

Τέλος, προβλήματα τραυματισμών έχει να αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς ο Δημήτρης Αγραβάνης υπέστη κάκωση τένοντα δικεφάλου και θα απουσιάσει από τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ίδια στιγμή που ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση, λόγω μυϊκού σπασμού στον προσαγωγό, και η συμμετοχή του στην αυριανή αναμέτρηση είναι αμφίβολη.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

Εχασε κι άλλο έδαφος η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν από την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία με 80-73 για την 7η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και, καθώς είναι πλέον στο 3-4, η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. 

Η «Ενωση», αν και επέστρεψε από το -18, παίρνοντας πρώτη φορά το προβάδισμα στο 27′ (50-53), δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. 

Εξάλλου, έξω από τα 6,75 τα στατιστικά της ήταν απογοητευτικά (4/27)! Το κλίμα παραμένει βαρύ εντός της ομάδας, με τους διοικούντες να καλοβλέπουν την περίπτωση του 27χρονου φόργουορντ Σακίλ Μακ Κίσικ, που έμεινε ελεύθερος από την Γκραν Κανάρια.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 44-35, 60-55, 80-73

ΜΠΑΪΡΟΙΤ (Ραούλ Κόρνερ): Ρόμπινσον 7, Κοξ 7(1), Λίνχαρτ 3(1), Ντόρεθ 7, Σέιφερθ 5, Μακ Ρι 2, Βατσάλσκι 5(1), Αμέιζ 13(3), Μπρουκς 9, Γιορκ 22 (4).

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 6, Τζέιμς 4, Γκριν 7, Χάρις 22 (1), Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 19 (3), Ατιτς, Λαρεντζάκης 2, Μπάρλοου 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής 5, Καββαδάς 2.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα