Φοιτητής καταργεί τις αγγελίες εργασίας

Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία δίνει βήμα σε υποψήφιους εργαζομένους και εργοδότες, δημιούργησε ο Βασίλης Παπαδημητρίου (φωτό), φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Οπως είπε ο ίδιος στη «δημοκρατία», στην πλατφόρμα με όνομα iHireYou.gr μπορούν να εγγραφούν δωρεάν άτομα που ψάχνουν εργασία αλλά και εταιρίες-εργοδότες. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι δημιουργούν το επαγγελματικό προφίλ τους αναφέροντας προσωπικά στοιχεία, ανάμεσα στα οποία είναι η εκπαίδευση και η προϋπηρεσία τους, και να δηλώσουν το επάγγελμα στο οποίο επιθυμούν να απασχοληθούν.

Μέσω αυτής της δήλωσης οι εργοδότες εντοπίζουν το πιο κατάλληλο προσωπικό για μια συγκεκριμένη θέση, ανάλογα με τα προσόντα που απαιτούνται. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο ίδιος, μέσω της σελίδας η εύρεση προσωπικού δεν είναι πια μια χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία, όπως γίνεται στην περίπτωση των παραδοσιακών τρόπων, όπως οι αγγελίες.

Οι καινοτομίες της πλατφόρμας είναι ακόμα περισσότερες. Οι υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν καθημερινά στατιστικά επισκεψιμότητας του προφίλ τους, καθώς και αιτήματα αποστολής βιογραφικού από νέους εργοδότες. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρίες-εργοδότες να έχουν άμεση επικοινωνία με τους υποψήφιους εργαζομένους, μέσω ζωντανής συνομιλίας, βιντεοκλήσης, ακόμα και φωνητικής κλήσης.

Αν και η πλατφόρμα iHireYou.gr βρίσκεται στον αέρα μόλις έναν μήνα, την έχουν εμπιστευτεί για το μέλλον τους περίπου 700 άτομα, κυρίως από το νησί της Κρήτης, στο οποίο διαμένει λόγω σπουδών ο 23χρονος φοιτητής. Αξίζει να αναφερθεί ότι το επαγγελματικό προφίλ τους μπορούν να δημιουργήσουν άτομα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όπως απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών αλλά και όσοι δεν έχουν ανώτερες σπουδές και ψάχνουν εργασία σε πιο απλούς τομείς, όπως το σέρβις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα