Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ

O εθνικός μας λογοκριτής Παναγιώτης Δημητράς και η παρέατου θα μας ταλαιπωρούν το 2018Από τον
Τηλέμαχο Χορμοβίτη*

Το 2017 ήταν η χρονιά που έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις μας για τον αντιρατσιστικό νόμο. Οχι, ο νόμος αυτός δεν είναι μια κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού, δεν τιμωρεί μόνο τη ρητορική που προτρέπει σε βία, δεν αφορά μόνο κάποιους περιθωριακούς ρατσιστές νεοναζί. Οπως μας έδειξαν οι μηνύσεις του Παναγιώτη Δημητρά κατά της Σώτης Τριανταφύλλου, της Λώρης Κέζα και του Τάκη Θεοδωρόπουλου, ο αντιρατσιστικός νόμος είναι μια στυγνή λογοκρισία με «προοδευτικό» μανδύα, τιμωρεί κάθε άποψη που αποκλίνει από την «πολιτικά ορθή» ορθοδοξία και θύμα του μπορεί να είναι ο καθένας μας. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες να καταργηθεί σύντομα είναι ελάχιστες.

Παρά τις αντιδράσεις για τις μηνύσεις Δημητρά, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (είτε αριστεροί είτε φιλελεύθεροι) εξακολουθούν να πιστεύουν στην αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νόμου. Ακόμη και οι «178 πνευματικοί άνθρωποι» που υπέγραψαν υπέρ της Σώτης Τριανταφύλλου μάς λένε στο κείμενό τους πως ο νόμος αυτός «πρέπει να διαφυλαχθεί μέσα από τη σωστή εφαρμογή του». (Αναρωτιέται βέβαια κανείς ποια θα ήταν η σωστή εφαρμογή του, όταν η διεθνής εμπειρία δείχνει πως παντού στην Ευρώπη παρόμοια νομοθεσία καταλήγει να λογοκρίνει ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες.) Επιπλέον, ο αντιρατσιστικός νόμος ήταν μια απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μην ξεχνάμε πως ψηφίστηκε για να προσαρμοστεί η εθνική μας νομοθεσία στη 2008/913/ΔΕΥ απόφαση πλαίσιο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Kατάργησή του θα μας έφερνε σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και στην εποχή των Μνημονίων κανένα από τα κόμματα εξουσίας δεν φαίνεται διατεθειμένο για κάτι τέτοιο.

Τέλος, αν κάποιοι νομίζουν ότι η άνοδος στην εξουσία ενός, υποτίθεται, φιλελεύθερου – συντηρητικού κόμματος σαν τη Νέα Δημοκρατία θα φέρει την κατάργηση αυτής της νομοθεσίας, μάλλον ονειρεύονται. Παραδόξως, η «προοδευτική» λογοκρισία στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της… δεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία ήταν που έφερε το 1979 τον πρώτο αντιρατσιστικό νόμο, η Νέα Δημοκρατία ήταν που τον αυστηροποίησε το 2014. Βλέπετε, ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, είναι πάντα πρόθυμη να εισάγει στα καθ’ ημάς κάθε «πολιτικά ορθή» παλαβομάρα που μας έρχεται από τις Βρυξέλλες. Και, φυσικά, με τον «ευρωπαϊστή» Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε άλλο παρά θα αλλάξει αυτό.
Οπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο εθνικός μας λογοκριτής Παναγιώτης Δημητράς και η παρέα του θα μας ταλαιπωρούν και το 2018.

*Νομικός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα