Παραλογισμός με την εγκατάσταση POS στα σχολικά κυλικεία

Δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να εγκατασταθούν τερματικά ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (POS) στα σχολικά κυλικεία, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

...(ΕΕΘ), που ζητά με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την κατάργηση της σχετικής απόφασης του υπουργείου, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση και τη λειτουργία τους στους χώρους αυτούς. 

Οπως αναφέρει το ΕΕΘ, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων είναι οι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!

Σύμφωνα με το ΕΕΘ, η εν λόγω απόφαση έχει ξεσηκώσει δριμύτατες αντιδράσεις στις τάξεις των κυλικειαρχών, που υποχρεώνονται σε μια εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς όμως την παραμικρή χρησιμότητα. 

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα» αναφέρεται στην επιστολή. Από τη μεριά τους κύκλοι του υπ. Οικονομικών απαντώντας στη «δημοκρατία» ισχυρίστηκαν ότι η υποχρέωση ισχύει όχι για αυτούς που έχουν απλά κυλικεία αλλά μόνο για αυτά που έχουν άδεια και αναψυκτηρίου-εστιατορίου.