Πανκ εκτόξευση στα Λαδάδικα

Το συγκρότημα 63 High έρχεται απόψε ζωντανά στο Rover BarΣυνέντευξη στην
Ελένη Σκάρπου

Δεν είναι απλά ένα συγκρότημα που γεννήθηκε στην πόλη, απασχόλησε το κοινό και μπήκε στο χρονοντούλαπο. Είναι από τα γκρουπ που η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αγαπά, να ακολουθεί να τραγουδά μαζί του, όπου κι αν εμφανίζεται.

Με την πανκ – ροκ για σημαία, αλλά και επιρροές από ρέγκε και σκα, οι 63 High ενώνουν τις δυνάμεις τους απόψε, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στη σκηνή του Rover Bar, στα Λαδάδικα, και μας δίνουν μουσικά μαθήματα, ξεναγώντας μας από το ξεκίνημά τους το 1997 έως σήμερα! Ποιοι είναι; Ο Χρήστος Λιαγκούρης στη φωνή και στα drums, ο Πάρης Παπαδόπουλος στο μπάσο, ο Κώστας Καραμανλής στην κιθάρα, ο Αλέξης Δούμος στην φωνή και την κιθάρα και ο Δημήτρης Χαρατζίδης στο σαξόφωνο και στα πλήκτρα.

Μουσική παρέα

«Το συγκρότημα σχηματίστηκε γύρω στο 1997. Εγώ μπήκα το 2000 και από τότε μαζί με τον Χρήστο και τον Πάρη είμαστε ο βασικός πυρήνας του σχήματος. Από ένα καθαρά skatepunk μουσικό σχήμα, αγγίξαμε και πειράξαμε τον πανκ ήχο προσθέτοντάς του στοιχεία από τη ρέγκε και τη σκα μουσική. Κάθε φίλος που συμμετείχε στη μουσική παρέα μας έβαζε το δικό του ύφος και έτσι το τελικό σύνολο άλλαζε συνεχώς. Πέρασαν πολλοί άνθρωποι από τους 63 High, άλλοι εν ζωή και άλλοι όχι. Αυτό το σύνολο είναι που έχει δώσει τη σημερινή ταυτότητα στο συγκρότημα» αναφέρει ο Αλέξης Δούμος, ο οποίος νιώθει χαρούμενος γιατί με τους 63 High έκανε πολλούς φίλους που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε οικογένεια, έπαιξε σε πολλά lives και έζησε πολύ δυνατές στιγμές.

«Yστερα από μερικά χρόνια μουσικής σιωπής, μαζευτήκαμε να δούμε αν υπάρχει ακόμα κέφι και μεράκι και, πιστέψτε μας, υπάρχει τόσο πολύ που αποφασίσαμε ότι πρέπει να το μοιραστούμε μαζί σας. Μας έλειψε ο ενθουσιασμός, τα σχόλια, οι επιδοκιμασίες, η κριτική, οι αποδοκιμασίες, όλα… και ανυπομονούμε να τα ξαναζήσουμε. Υπάρχουν μερικά νέα τραγούδια, μαζί με κάποια πολύ παλιά που ποτέ δεν κατορθώσαμε να παίξουμε ζωντανά στο παρελθόν. Θα κάνουμε και πάλι ελάχιστες συναυλίες φέτος, μερικές μικρές, κάποιες μεγάλες, μερικές χάλια, ίσως και κάποια υπέροχη, αλλά αυτή εδώ στις 10 Γενάρη είναι η πρώτη της χρονιάς.

Υστερα από σχεδόν πέντε χρόνια επιστρέφουμε στο Rover Bar με ένα ολοκαίνουργιο μέλος στην κιθάρα, τον Κώστα από τους Solar Music Library. Το σετ μας θα ειναι γύρω στη μιάμιση ώρα» επισημαίνει ο Αλέξης και μας περιμένει να μοιραστούμε ιδρώτα και συναισθήματα, να ουρλιάξουμε με όλη μας την καρδιά, να χορέψουμε, να χαθούμε στις μουσικές. Αλλωστε, η μουσική είναι ένα πολύ σπουδαίο όχημα για να σαλπάρουμε σε άλλα μέρη, σε άλλο σύμπαν… είτε το κάνουμε όλοι μαζί είτε ο καθένας μας ξεχωριστά. Ως κοινό, πάντως, οι 63 High μάς θέλουν συνένοχους σε αυτό που ετοιμάζουν.

«Το κοινό, ως όρος, δεν μου λέει τίποτα. Μπορεί να παίζεις σε μια τρύπα και να συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι και μπορεί να παίζεις σε ένα φεστιβάλ με 10.000 κόσμο και οι μισοί να ασχολούνται με τα κινητά τους. Κοινό για μένα είναι αυτό που μοιράζεται και που νιώθει τη χαρά, την οργή και την ανατριχίλα που νιώθω και εγώ εκείνη τη στιγμή» εξομολογείται ο ίδιος και μιλά για τη Θεσσαλονίκη σαν μια πατρίδα που ζωγραφίζει πάνω στη ζωή του εικόνες, όπως και σε όλους όσοι ζουν εδώ.

Δημιουργικότητα

«Η πόλη από μόνη της δεν σημαίνει για μένα κάτι. Οι άνθρωποι με τους οποίους την έχεις περπατήσει είναι που την κάνουν μοναδική και κάνουν το μυαλό σου να σκεφτεί τις λέξεις και τη μελωδία για να ντύσεις τις αναμνήσεις σου από αυτόν τον τόπο» λέει και ονειρεύεται δημιουργικές μέρες γεμάτες μουσική και πειραματισμούς πάνω σε αυτή.

«Θέλω να πιστεύω ότι ξεμπερδέψαμε με την αναπαραγωγή του είδους μας, οπότε πλέον έχουμε ελάχιστο παραπάνω χρόνο για να ηχογραφήσουμε καινούργιες ιδέες και για να οργανώσουμε μια ωραία καλοκαιρινή ευρωπαϊκή βόλτα» καταλήγει ο Αλέξης Δούμος και σίγουρα στη σκηνή του Rover Bar θα δώσει το 100% του, γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει μαζί με τους 63 High.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα