Φεμινίστριες κατά της Ντενέβ για το «ναι» στο φλερτ

Τις έντονες αντιδράσεις των φεμινιστριών της χώρας της προκάλεσε η ανοικτή επιστολή που συνυπέγραψε -με άλλες περίπου 100 Γαλλίδες- η ντίβα του κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ...

...διαχωρίζοντας τη θέση της από τις εκστρατείες #MeToo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για ένα κύμα πουριτανισμού. «Ο βιασμός είναι έγκλημα, αλλά η προσπάθεια να αποπλανήσει κανείς κάποιον, ακόμη και επίμονα ή αδέξια, δεν είναι» ξεκινά η επιστολή που δημοσιεύτηκε στη «Le Monde».

«Οι άνδρες τιμωρούνται γενικευμένα, διώχνονται από τη δουλειά τους, όταν το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο ή να προσπαθήσουν να κλέψουν ένα φιλί» αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μια νόμιμη διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής βίας που υφίστανται γυναίκες, ιδιαίτερα στην επαγγελματική ζωή τους, έχει μετατραπεί πλέον σε «κυνήγι μαγισσών».

Η επιστολή αποτελεί «προσβολή για όλες τις γυναίκες που καταγγέλλουν τη σεξουαλική αρπακτικότητα» δήλωσε χθες, αντιδρώντας, η προερχόμενη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα πρώην υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών Λοράνς Ροσινιόν. Την ίδια ώρα, με μήνυμά της στο twitter και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σχολίαζε ότι «είναι κρίμα που η μεγάλη μας Κατρίν Ντενέβ συνυπογράφει αυτό το οικτρό κείμενο», ενώ η υφυπουργός για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών Μαρλέν Σιαπά τόνισε ότι «είναι επικίνδυνο να τίθεται το ζήτημα με αυτόν τον τρόπο».