«Ναι» στη Μαρέβα για επίδειξη μόδας στο Ηρώδειο

Στο προαύλιο του μνημείου η πασαρέλα του οίκου Zeus and DioneΤο πράσινο φως στο αίτημα που υπέβαλε η εταιρία ρούχων Zeus and Dione (ιδρύτριές της είναι η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, και η Δήμητρα Κολοτούρα) έδωσε, κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ηρωδείου επίδειξη μόδας.

Μάλιστα, το αρχικό αίτημα της εταιρίας ήταν να παραχωρηθεί για την εκδήλωση που θα γίνει στις 2 Απριλίου, στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας (Athens Xclusive Designers Week), το ίδιο το Ηρώδειο, ωστόσο η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αθήνας αντιπρότεινε το προαύλιο του μνημείου.

Στην επίδειξη μόδας του οίκου Zeus and Dione, που θα γίνει στον χώρο της πλατείας μπροστά από το Ηρώδειο αλλά και στη σκάλα ανόδου, θα «περπατήσουν» 40 μοντέλα. Το ντεφιλέ θα στηθεί σε κυκλική διάταξη και θα καλύπτει περίπου το μήκος των χαμηλών σωζόμενων καταλοίπων του μετασκηνίου του Ηρωδείου. 

Οι προσκεκλημένοι θα καθίσουν σε 150-200 καθίσματα, τα οποία θα μπουν εκατέρωθεν της διαδρομής. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μελωδίες άρπας, ενώ μεταξύ των όρων που έθεσε το ΚΑΣ για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ήταν τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρά και μεταφερόμενα, και η μεταφορά τους να γίνει με όχημα βάρους μικρότερου των οκτώ τόνων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.30 και θα έχει διαρκέσει δύο ώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα