ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει πλέον να αξιολογούνται με βάση την ακεραιότητά τουςΑπό τον
Χρήστο Ξενοκώστα*

Κρίσιμο σημείο συνιστά πάντοτε η επιλογή των πολιτικών ηγετών. Οι πολίτες, πλέοντας πολλές φορές σε πελάγη σύγχυσης, υποστηρίζουν ηγέτες οι οποίοι εν τέλει τους απογοητεύουν. Το δυσάρεστο είναι ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος πολλές φορές, με αποτέλεσμα οι ηγέτες αυτοί με αστείρευτο θράσος να θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να παραπλανούν και να ψεύδονται εις βάρος του λαού.

Στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα τέτοιων περιπτώσεων λαοπλάνων και ανίκανων ηγετών, οι οποίοι αρέσκονται στη συστηματική και οργανωμένη εξαπάτηση των πολιτών. Υφαρπάζοντας την ψήφο του ελληνικού λαού, προωθούν το ατομικό τους συμφέρον εις βάρος της κοινωνίας που τους στηρίζει.

Επιρρίπτουν πάντα τις ευθύνες σε άλλους παράγοντες και ποτέ δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Δεν κοιτούν στα μάτια τους πολίτες, αλλά επιλέγουν να κρύβονται πίσω από άλλους για να επεξηγούν την πολιτική τους.

Η χώρα μας είναι θύμα ανίκανων πολιτικών ηγετών οι οποίοι μας βύθισαν στον βούρκο των χρεών και της ανυποληψίας, οδηγώντας στη δεκαετή κρίση και κατ’ επέκταση στην υπερχρέωση και την εξαθλίωση σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Εάν πράγματι έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας στις επιλογές των πολιτικών ηγετών, εφεξής οι ηγέτες μας οφείλουν να αξιολογούνται με βάση τη συνέπεια και την ακεραιότητά τους.

Συνέπεια σημαίνει να υλοποιούν ό,τι υπόσχονται στο πρόγραμμά τους. Καμία δικαιολογία για όσους άλλα έχουν υποσχεθεί και άλλα εφάρμοσαν.

Εάν θέλουν να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα το οποίο έλαβε λαϊκή εντολή, να αξιώνουν άμεσα λαϊκή έγκριση. Εκ των υστέρων επεξηγήσεις και διευκρινήσεις αποσκοπούν μόνο στη συνειδητή πλάνη του λαού, οπότε αυτοί οι ηγέτες πρέπει να αποστέλλονται διά παντός στο σπίτι τους.
Τους ηγέτες οι οποίοι έχουν συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων οφείλουμε να τους στηρίζουμε να ολοκληρώνουν το έργο τους.

Ακεραιότητα σημαίνει να μην υπάρχει καμία σκιά διαφθοράς στην αρχή της διακυβέρνησης. Τούτο μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία μηχανισμών οι οποίοι θα παρέχουν πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Οι τεχνολογίες υπάρχουν, πολλές προηγμένες δημοκρατίες ήδη τις χρησιμοποιούν, άπτεται πλέον σε όποιον ακέραιο ηγέτη να τις ασπαστεί για να τις εφαρμόσει.

Δεν αρκούν πλέον τα προγράμματα εκθέσεις ιδεών των κομμάτων, αλλά οι κρίσιμες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ο ηγέτης όπου θα τις εξαγγείλει καθαρά και χωρίς περιστροφές και όλοι εμείς οι οποίοι θα πρέπει να έχουμε ευήκοα ώτα!

* Συγγραφέας, αρθρογράφος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα