Βrexitophobia

Ο τρόμος μετά την απόφαση των Βρετανών να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τουςΑπό τον
Τηλέμαχο Χορμοβίτη*

Οδήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, υπέρμαχος της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και υποστηρικτής της… ιδιόρρυθμης άποψης ότι οι Λονδρέζοι πρέπει να μάθουν να ζουν με την τρομοκρατία, παρήγγειλε μια μελέτη για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit. Το συμπέρασμα ήταν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει σχεδόν 500.000 θέσεις εργασίας και επενδύσεις 56,5 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, αν δεν καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Φυσικά όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη φρόντισαν να προβάλουν την είδηση για να μας δείξουν, για ακόμη μια φορά, πόσα δεινά θα φέρει αυτό το φοβερό και τρομερό Brexit. Από κοντά και τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκαν εναντίον του Brexit με μια ομοφωνία που θυμίζει εκλογές στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αναρωτιέμαι βέβαια ποιος παίρνει πια στα σοβαρά τέτοιες μελέτες, όταν όλες οι καταστροφολογικές προβλέψεις της παγκόσμιας ελίτ γι’ αυτό το ζήτημα έπεσαν θεαματικά έξω. Αυτοί δεν ήταν που μας έλεγαν, με κάθε σοβαρότητα, ότι το Brexit θα φέρει τον… Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το… τέλος του δυτικού πολιτισμού; Aυτοί δεν προέβλεπαν ύφεση της βρετανικής οικονομίας ήδη από το 2016; Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το δημοψήφισμα, οι ρυθμοί ανάπτυξης στη γηραιά Αλβιώνα παραμένουν θετικοί, το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε, οι μισθοί αυξήθηκαν και η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Και όλοι αυτοί οι «σπουδαίοι» πολιτικοί, οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι, οι «αξιοσέβαστοι» οικονομολόγοι, αντί να ζητήσουν συγγνώμη, αντί να παραδεχτούν ότι δεν έκαναν επιστημονικές προβλέψεις αλλά ξεδιάντροπη προπαγάνδα, εξακολουθούν, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, να κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις και να προβλέπουν νέους λιμούς και καταποντισμούς!

Το Βrexit πόνεσε πολύ τις παγκόσμιες ελίτ, γιατί ήταν ένα καίριο πλήγμα στα σχέδιά τους για τη δημιουργία υπερεθνικών πολιτικών οντοτήτων, που θα βρίσκονται μακριά από τον έλεγχο του απλού ανθρώπου. Στη δε Ελλάδα το πολιτικοοικονομικό σύστημα είναι τόσο εξαρτημένο από τις επιδοτήσεις, τα πακέτα και τα δάνεια της Ε.Ε., που τρομοκρατήθηκε από την απόφαση του βρετανικού λαού να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Γι’ αυτό, όσον αφορά το Βrexit, τα fake news, ο λαϊκισμός και τα χονδροειδή ψέματα των καθεστωτικών ΜΜΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν. Bλέπετε, υπάρχει πάντα ο φόβος να ακολουθήσουν και άλλοι λαοί τον δρόμο των Βρετανών.

*Νομικός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα