Ο Ρήγος αντί του Φωνιαδάκη!

Νέος διευθυντής Μπαλέτου στη Λυρική ο γνωστός χορογράφοςΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα 

Μόνιμος κάτοικος… της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι από την 1η Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Ρήγος! Ο γνωστός χορογράφος και σκηνοθέτης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή Μπαλέτου της ΕΛΣ, ενός οργανισμού με τον οποίο ο ίδιος έχει συνεργαστεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στον χώρο. Η πιο πρόσφατη δουλειά του με το λυρικό θέατρο ήταν στο εξαιρετικό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος διαδέχεται στο τιμόνι του μπαλέτου της Λυρικής τον Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο αποχώρησε λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρημένου προγράμματος των διεθνών χορογραφικών υποχρεώσεών του, που δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις διοικητικές υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Μπαλέτου.

«Το Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να τις κερδίσουμε με σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα. Στο Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους χορευτές της χώρας μας, με τεράστιες δυνατότητες, αδιαπραγμάτευτο ταλέντο, λάμψη και γνώση.

Με τη στήριξη του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του μπαλέτου είμαι αισιόδοξος ότι θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ρήγος, δηλώνοντας ευτυχής για τα νέα καθήκοντά του. Ο πολυσχιδής δημιουργός, που καταφέρνει να «γεφυρώνει» τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων ρεπερτορίου και μιούζικαλ με τη σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, έχει υπογράψει την κίνηση σε δεκάδες ταινίες και παραστάσεις έργων, ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες διαφορετικών στιλ και αναζητήσεων.

Χορογραφίες του έχουν βραβευτεί πολλάκις, ενώ ως φωτογράφος και ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει πάρει μέρος σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομαδικές εκθέσεις. Αξίζει να τονιστεί ότι η θητεία του Κωνσταντίνου Ρήγου στη θέση του διευθυντή της ΕΛΣ είναι διετής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα